Un ONG vrea să implementeze la nivel naţional serviciul 112 pentru persoanele cu deficit de auz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Asociaţiei ,,1 Iunie 2001" trag un semnal de alarmă vis a vis de situaţia persoanelor cu deficit de comunicare verbală şi de auz care se află în situaţia de a nu putea folosi deocamdată serviciul de urgenţă 112 implementat la nivel naţional şi european.

Pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, care vizează accesul persoanelor surdo-mute la serviciile de urgenţă prin intermediul videotelefoniei, voluntarii şi angajaţii ong-ului buzoian lucrează de mai bine de doi ani la un parteneriat special dezvoltat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap.

Dupa o muncă de un an cu parteneri din 5 judeţe şi un ultim apel facut la Camera Deputatilor, membrii asociaţiei spun că au primit în sfărşit un răspuns favorabil de la Ministerul Comunicaţiilor.

"Susţinem o comunitate de 34.000 de surdo muţi care până în prezent nu are acces la serviciul 112 dar sperăm că această situaţie va fi rezolvată în câteva luni. Urmează o întâlnire pe data de 1 iunie cu un comitet al autorităţilor pentru a pune la cale ultimele detalii de funcţionare a acestui serrviciu prin intermediul telefoaniei 3 G", a declarat Ionica Tarău, preşedintele Asociaţiei ,,1 Iunie 2001" din Buzău.

În urma unui demers similar făcut de Asociaţia ,,1 Iunie 2001" în urmă cu trei ani, Consiliul Naţional al Audio Vizualului a obligat televiziunea naţională să traducă un buletin de ştiri în limbaj mimico-gestual pentru persoanele cu deficit de auz.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite