Ultimul zbor: Din aer, ajung direct în pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi vor fi înhumaţi trei dintre militarii de la Boboc, decedaţi în accidentul aviatic de la Tuzla. Pe zi ce trece, tragedia aviatică de la Tuzla, cea mai mare din ultimii ani în care au fost implicaţi militari, produce din ce în ce mai multe lacrimi dar şi semne de întrebare.

Cum a fost posibil ca fiul meu, fratele meu, soţul meu să moară într-un astfel de accident? Aceasta a fost întrebarea pe care şi-au spus-o, în sinea lor sau în gura mare, zecile de rude care ieri şi-au luat acasă morţii, în sicrie aduse de un avion, pe aerodromul de la Boboc, locul în care lucrau patru dintre profesioniştii dispăruţi în accident.

FOTOGALERIE Răzvan Rîngheţ a fost condus pe ultimul drum


Aeronava militară de tip Antonov AN 26 a aterizat, ieri, pe pista de la Boboc în jurul orei 11.00. Patru plutoane de subofiţeri au urcat pe rând în burta avionului pentru a aduce sicriele cu foştii lor colegi pe catafalcele aranjate în faţa rudelor, părinţilor, copiilor şi a camarazilor pe care i-au lăsat în urmă.
Într-un capăt al grupului de rude îndoliate, soţia comandorului Jianu stătea încremenită de durere. Lângă ea se aflau părinţii vrânceanului Cătălin Antoche, care nu şi-au putut stăpâni valurile de lacrimi pe toată durata ceremonialului.

Lacrimi din toată ţara pentru Escadrila din Ceruri, după tragedia de la Tuzla

La doi metri distanţă de rudele lui Antoche erau soţia şi părinţii maistrului militar Răsvan Rîngheţ, singurul buzoian decedat în accidentul aviatic, care priveau în gol sicriul în care se afla cel drag lor.

Tatăl maistrul militar Răzvan Rangheţ: “Am fost aviator toată viaţa şi ştiu AN-2-urile. Sigur a fost eroare umană”

UPDATE/FOTOGALERIE Accidentul de la Tuzla a decapitat componenta de bază a misiunilor de tip strict secret. Băduţ, înmormântat cu onoruri

După slujba religioasă şi onorurile militare aduse de camarazii din unitatea buzoiană de aviaţie, două dintre trupurile neînsufleţite, cel al comandorului Jianu şi al locotenentului Lavinia Guită, au fost urcate din nou în avion, pentru ultimul zbor, spre Bucureşti, respectiv Câmpia Turzii. Celelalte două au fost preluate de camioane militare, pentru a le duce acasă, în municipiul Buzău şi la Focşani.

VIDEO Ultimul zbor: Trupurile aviatorilor căzuţi la Tuzla au fost aduse pe Aerodromul de la Boboc

Maistrul militar Răsvan Rîngheţ va fi înmormântat astăzi, la orele prânzului, în cimitirul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Buzău.
Tot astăzi, vor mai fi conduşi pe ultimul drum locotenent-comandorul Cătălin Antoche, înmormântat în Cimitirul Sudic din Focşani, şi locotenent Lavinia Guită, înhumată în cimitirul din Vlădeni, judeţul Braşov.
Mâine, în Bucureşti, la ora 12.00, comandorul Nicolae Jianu va fi înmormântat la Cimitirul Militar Ghencea.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite