FOTOGALERIE: Dascălii buzoieni ameninţă că blochează oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii au ieşit ieri în stradă în stradă
Profesorii au ieşit ieri în stradă în stradă

Peste 400 de profesori, lideri sau simpli membri ai Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar, şi-au strigat vineri nemulţumirile şi au hotărât în unanimitate că nu se vor întoarce la catedră până nu-şi vor primi integral salariile. Astfel, mai mult de jumătate dintre elevii buzoieni vor sta şi săptămâna viitoare acasă.

FOTOGALERIE aici:

Dascălii îşi mută protestele în stradă

(VIDEO) Ceartă între sindicalişti şi inspectorii şcolari, după declanşarea grevei din învăţământ

Dascălii din cele 164 de unităţi de învăţământ din Buzău care sunt în conflict de muncă cu autorităţile s-au întâlnit, vineri, în amfiteatrul Colegiului “Eminescu” şi au hotărât într-un glas să continue protestele cu încă o săptămână.

De luni, 22 martie, peste 6.000 de membri ai Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Buzău vor organiza marşuri şi se vor manifesta în piaţa din centrul oraşului.

De menţionat că, toată săptămâna, profesorii au refuzat să intre la cursuri, pentru că nu şi-au primit integral salariile pe luna februarie.

Aşa se face că 164 de unităţi de învăţământ, inclusiv licee, sunt şi azi în "vacanţă", după ce dascălii, înarmaţi cu o hotărâre judecătorească, reclamă că au luat salarii mai mici cu 30 la sută.

“Continuăm protestele!”

Continuăm protestele! Le mutăm în stradă! Luni vom avea miting în Piaţa Dacia, marţi vom protesta la Inspectoratul Şcolar, iar miercuri ne vom întoarce în Piaţa Dacia şi vom defila până la Prefectură. Trebuie să ne menţinem unitatea, altfel nu câştigăm nimic”, a rostit de la pupitrul amfiteatrului  liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar din Buzău, Ion Dobre.

După ce Ministerul Educaţiei nu a reacţionat în niciun fel la protestul dascălilor buzoieni, a venit şi rândul primarului să fie chestionat în privinţa lefurilor.
Am intrat la domnul primar şi el ne-a spus că fondurile de salarii cerute pentru primul trimestru al anului în curs sunt mai mici decât cele din perioada similară a anului trecut. Noi considerăm că incompetenţa inspectoratului şcolar care trebuia să ceară fonduri a dus la acest haos care este acum în judeţul nostru. Vom protesta până când ne vom primi în integralitate salariile”, a declarat liderul de sindical al educatorilor din Buzău, Elena Tiulescu.

Activitatea din peste 80 la sută dintre grădiniţele, şcolile şi  liceele din judeţ este suspendată încă de luni după ce dascălii au venit la program însă nu au mai intrat la ore. Peste 50.000 de elevi sunt afectaţi de greva profesorilor.

Cu toate acestea Inspectoratul Şcolar judeţean din Buzău rămâne ferm pe poziţii şi consideră actiunea dascălilor ca fiind în continuare ilegală. “Sindicatele se fac că nu ştiu că de la 1 ianuarie salariile se calculează după o altă lege în care au dispărut diverse sporuri. Din acest motiv ei îşi calculează lefurile şi după noua lege şi după cea veche aşa cum le convine şi în plus în baza de calcul introduce şi sporurile”, a declarat inspectorul şcolar general Florina Stoian.

Luni vom avea miting în Piaţa Dacia, marţi vom protesta la Inspectoratul Şcolar, iar miercuri, ajungem la Prefectură” - Ion Dobre, liderul Sindicatului

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite