UPDATE: Grevă spontană la Finanţele din Buzău. Angajaţii s-au solidarizat cu sindicaliştii din capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Finanţe au oprit lucrul şi au ieşit în stradă
Angajaţii de la Finanţe au oprit lucrul şi au ieşit în stradă

Aproape două sute de angajaţi din cadrul Direcţiei de Finanţe Buzău au intrat, începând cu ora 14.00, într-o grevă spontană din cauza micşorării salariilor şi neacordarea sporurilor în ultimele două luni.

Nemulţumiţi de măsurile luate de guvernanţi, care i-au adus în pragul disperării, oamenii au întrerupt lucrul iar cetăţenii care aveau treabă în instituţie au fost lăsaţi să aştepte sau sfătuiţi să revină în altă zi.

Liderii sindicatului din Direcţia de Finanţe Publice Buzău spun că angajaţii au decis întreruperea activităţii şi s-au raliat cu colegii lor din Bucureşti după ce au urmărit la televizor imagini cu funcţionarii din Ministerul de Finanţe, care au declanşat un protest spontan la locul de muncă

În acel moment noi,  cei din biroul executiv al sindicatului din Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Buzău, ne-am postat în fruntea salariaţilor. Principalele revendicari ţin de reducerea veniturilor cu până la 70 la sută. Avem colegi care primesc 4-500 de lei. Protestul nostru va dura atât cât vor hotărî membrii de sindicat că vor să stea în stradă sau până vom primi un semnal de la Bucureşti că ne vor acorda drepturi salariale decente”, a declarat Nicolae Adrian Radu, liderul Sindicatului Liber din finanţele publice Buzău.

Deşi liderii de sindicat nu au precizat până la acest moment un calendar strict al acţiunilor de protest, salariaţii erau hotărâţi să nu plece din stradă. "O să stăm în stradă până când ni se va rezolva şi nouă problema cu drepturile salariale. N-avem din ce trăi. Am ajuns la limită. Fac naveta 30 de kilometri în fiecare zi şi am copiii de întreţinut la facultate. Nu se mai poate trăi aşa", a declarat Cornelia Barabaş, de  46 de ani, salariat al Direcţiei de Finanţe Publice din Buzău .

Georgeta Gavrilă (34 de ani), salariat în cadrul instituţiei, se plânge şi ea că a ieşit în stradă din cauza salariilor umilitoare: “După 14 ani de muncă am ajuns să câştigăm 6-700 de lei. Am copii la şcoală şi mai trebuie să fac şi naveta. Nu mai putem trăi cu aceşti bani ".

Ion Lăcustă, de 60 de ani, unul din veteranii angajaţilor din finanţele buzoiene, se plânge că a ajuns să muncească pentru un salariu de mizerie: "Lucrez de 20 de ani în această instituţie şi acum am ajuns să câştig 7 milioane bani în mână. Vrem să ne dea fondul de stimulent care este un venit extrabugetar".

Până la această oră sute de sindicalişti salariaţi ai finanţelor publice, din mai multe oraşe mari din ţară, au întrerupt lucrul şi s-au solidarizat cu acţiunile de protest declanşate astăzi după amiază în capitală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite