VIDEO Şcoala din Gălbinaşi a luat foc. Elevii erau în clase şi au intrat în panică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică mare în rândul elevilor de la şcoala cu clasele I-VIII din comuna Gălbinaşi. Aceştia aproape că s-au călcat în picioare la ieşirea din unitatea de învăţamânt după ce au fost anunţaţi că din acoperişul clădirii iese fum. Incendiul a izbucnit de la un coş de fum defect şi a fost stins de pompieri înainte de a cuprinde întreaga şcoală.

Elevii din patru clase erau la cursuri când au fost anunţaţi că de sub tabla de pe acoperiş ies nori negrii de fum.

"Eram cu copiii la oră când am simţit miros de fum. Iniţial am crezut că a luat foc încăltâmintea vreunui elev. Abia după aceea a venit cineva şi ne-a anunţat că din acoperiş iese fum", ne-a declarat Daniela Drâmboceanu professor de educaţie fizică la Şcoala Gălbinaşi.

Panicaţi, copiii au încercat să iasă cât mai repede pe uşi, s-au împins unii pe alţii şi aproape că s-au călcat în picioare. La ieşirea din şcoală au văzut şi ei că într-adevăr, din acoperişul clădirii iese fum.

"A venit cineva şi ne-a anunţat că iese fum. Ne-am speriat foarte tare şi am fugit cu toţii către ieşire. Acolo ne-am îngrămădit pentru că nu era suficient spaţiu", ne-a declarat speriat Adelin Gagiu, elev în clasa a-V-a.

Localnicii au anunţat imediat pompierii şi au încercat, până la apariţia forţelor de intervenţie să stingă vâlvătaia cu foerţe proprii.

"Am văzut fumul şi am sărit şi noi, oamenii din sat pentru că ne era teamă să nu cuprindă toată clîădirea. Am încercat cu extinctorul dar nu am putut face mare lucru pentru că trebuia să îndepărtăm tabla şi nu am putut să o facem", ne-a declarat Mihail Pavel, primarul comunei Gălbinaşi.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale şi în mai puţin de două ore au reuşit să stingă incendiul şi să îndepărteze pericolul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite