UPDATE: Una dintre fetiţele strivite de o grămadă de buşteni la şcoala din Cernăteşti se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa a fost transportată la Bucureşti cu elicopterul SMURD
Fetiţa a fost transportată la Bucureşti cu elicopterul SMURD

Incident grav la şcoala comunală din localitatea Cernăteşti. Două eleve de nouă ani au fost strivite de o grămadă de buşteni chiar în timpul orei de sport. Cele două fetiţe de clasa a doua s-au jucat în dreptul grămezii de lemne pentru foc şi la un moment dat stiva s-a prăvălit peste ele şi le-a strivit. Una dintre victime se zbate acum între viaţă şi moarte la spitalul clinic de la Floreasca, unde a fost transportată de ur

Potrivit cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean din Buzău, una dintre fetiţe a fost adusă încă de azi dmineaţă cu răni foarte grave, de către un echipaj de la serviciul ambulanţă.

În urma examenului efectuat la computerul tomograf, medicii din Buzău au hotărât ca micuţa Giran Marina să fie trimisă de urgenţă la Bucureşti cu un elicopter SMURD, care a aterizat pe terenul de atletism de la marginea oraşului.„Am avut emoţii foarte mari la un moment dat când a trebuit să o transferăm în elicopter. Saturaţia de oxigen în sânge a scăzut brusc la jumătate şi a trebuit să o echilibrăm rapid. Fetiţa se află în continuare în stare foarte gravă, cu fractură de stern, fistulă de bronhie, hemorgaie internă şi mai multe coaste rupte. Sperăm să-şi revină după ce va fi operată la Spitalul Floreasca" a declarat Ionuţ Stoicescu, asistent la serviciul de ambulanţă din Buzău .

Inspectoratul şcolar a demarat o anchetă proprie pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care s-a produs accidentul.„Am stabilit o comisie de cercetare formată din trei inspectori. Am vorbit cu cadrele didactice pentru a stabili de ce lemnele erau acolo, cum erau asigurate şi cine trebuia să supravegheze elevii  în curtea şcolii. Le-am cerut să vină cu informaţii exacte care ne vor ajuta să finalizăm ancheta. În funcţie de ce vom descoperi, ne vom gândi şi la măsurile ce se impun” a declarat inspectorul general adjunct, Mariana Davidescu.

Gramada de lemne unde s-a produs accidentul

Deşi copii clasei a doua ar fi trebuit să fie supravegheaţi de profesorul de sport, acesta a lipsit de la ora de curs. Mai grav este că şi directoarea şcolii, Şomoiag Veronica, soţia profesorului de sport, a lăsat unitatea de învăţământ fără supraveghere şi a lipsit şi ea de la prima oră de matematică.“Directoarea a încercat să se scuze faţă de inspectorat şi ne-a spus că era în drum spre Buzău cu soţul ei la acea oră” a mai adăugat inspectorul general adjunct, Mariana Davidescu.

Directoarea şcolii din Cernăteşti a declarat la scurt timp după ce a ieşit din ancheta preliminară că deşi se simte într-un fel vinovată, copii ar fi fost totuşi supravegheaţi.„Mă simt vinovată şi o să plătesc în faţa legii dar eu cred că aceşti copii au fost supravegheaţi. Atât am de declarat deocamdată” a mai spus Şomoiag Veronica.

Soţii Şomoiag, directoarea şi profesorul de sport care au lipsit de la primele ore

Soţii Şomoiag după ce au ieşit de la audieri  FOTO:Iulian Bunilă

Soţul ei, Şomoiag Constantin, profesorul  de sport nu a vrut să declare nimic referitor la aceast incident.

Anchetatorii spun că deja a fost deschis un dosar penal pentru  vătămare corporala din culpă. “A fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Pe parcursul cercetărilor urmează a se stabili şi persoanele vinovate.Vor fi audiate toate persoanele din şcoală care pot da detalii în acest caz. La încadrarea juridică se va ţine cont şi de concluziile medico legale ale victimelor.” a declarat comisarul Florina Crucianu , purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite