Turismul de criză, agreat de buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în anii trecuţi buzoienii luau cu asalt agenţiile de turism pentru a-şi rezerva camere într-una din staţiunile de litoral sau de pe Valea Prahovei, în această vară s-au hotărât să cheltuie mai puţini bani şi să meargă în zone mai apropiate. Siriu, Monteoru, Chiojdu sau Ciolanu au devenit puncte de atracţie pentru turiştii care au buget de vacanţă limitat.

În acest sezon estival una dintre cele mai căutate staţiuni este Sărata Monteoru. După ce a fost modernizată, locaţia a devenit ideală atât pentru cei care vor să stea la iarbă verde, cât şi pentru cei care vor să se stea la plajă şi să se scalde în apele sărate. „Avem solicitări pentru Monteoru, majoritatea care merg acolo o fac pentru tratamentul balnear. Preţul este destul de accesibil, 80 de lei pe zi de persoană în care sunt incluse cazarea, mesele şi două tratamente”, ne-a spus Doru Brătulescu, administratorul agenţiei Turism Briant.

O altă destinaţie căutată de turişti în această vară este şi Siriul. Iubitorii de plimbări în aer liber merg 80 de kilometri până în localitate, unde găsesc o oază de linişte.

Aceştia se pot caza la una din cele şase pensiuni din zonă şi plătesc pentru o cameră 80 de lei pe noapte sau pot dormi în cort, economisind astfel bani. În această zonă turiştii pot merge şi la lacul Siriu sau la cascada Caşoca.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite