Trucuri pentru a vă zugrăvi singuri casa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zugrăveli
Zugrăveli

Pe timp de criză, renovarea interiorului casei cu forţe şi resurse proprii este opţiunea multora. Sunt însă mai mult decât utile sfaturile unui profesionist, înainte să vă apucaţi de treabă.

Mai întâi de toate, trebuie să estimaţi costurile, timpul necesar lucrării, dar şi aspectul final al casei. Evaluările pot fi făcute, de exemplu, consultând site-uri specializate în vânzarea de material de construcţii.

De obicei, o găleată de vopse lavabilă ajunge pentru refacerea pereţilor unei camera, dar acest lucru depinde de suprafaţa pereţilor şi de culoarea dorită.

Dupa ce aţi estimat costurile, cumpăraţi toată cantitatea de vopsea necesară pentru a nu te trezi în situaţia de a lua o altă nuanţă decât cea dorită în cazul în care nu ai luat suficientă.

Când alegeţi varul potrivit, trebuie să ţineţi cont şi de culoarea mobile şi a accesoriilor. Culorile deschise fac casa să pară mai mare iar culorile închise pot fi folosite când vreţi să atrageţi atenţia asupra anumitor detalii. Ţineţi cont şi de aspectul pe care îl doriţi, lucios sau mat.

Suprafeţele lucioase sunt mai uşor de curăţat, însă dau o senzaţie de imperfectiune. Cele mai puţin lucioase au un aspect mai plăcut şi sunt uşor de aplicat. Vopseaua lucioasă este ideală pentru a evidenţia o anumită zonă a casei sau anumite detalii.

Vopselele emailate sunt o opţiune pentru locurile des circulate cum ar fi baia sau bucătăria. Puteţi opta pentru o formulă acrilică în dormitor sau în sufragerie.
Trafaletele din lemn şi cele din piele de miel sunt mult mai scumpe dar merită banii.

Grosimea trafaletului trebuie aleasă în funcţie de pereţii pe care îi zugrăviţi. O suprafaţă fină poate fi făcută cu un trafalet mai subţire, iar o suprafaţă texturată nu poate fi făcută decât cu un trafalet mai gros. Daca folosiţi pentru prima dată un trafalet, ar fi bine să exersaţi înainte.

Mişcaţi trafaletul din zonele nevopsite către cele vopsite şi de la exterior cspre interior. Trasaţi linii ca să nu vă treziţi cu un perete dungat. Aplicaţi două straturi de vopsea pentru pereţii camerelor şi asiguraţi o bună ventilaţtie a camerei pentru uscare.

Nu lăsaţi vopseaua la îndemâna copiilor şi a animalelor, deoarece aceasta poate fi foarte periculoasă. Folosiţi mănuşi de cauciuc sau din latex , păstraţi o cantitate din vopseaua folosită pentru eventuale retuşuri, asiguraţi-vă ca pereţii sunt perfect curati şi puteţi folosi jetul de apă pentru a îndepărta insectele.

Un truc important este acela de a începe cu tavanul, apoi continuaţi cu pereţii şi la final lăsaţi uşile şi ferestrele.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite