Trotuarele Buzăului au devenit talcioc de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii sunt inventivi când îşi propun să găsească modalităţi de a produce bani. Pentru a-şi expune marfa cât mai eficient, samsarii de maşini au ocupat spatiile pietonilor.

Tradiţia expunerii maşinilor de vânzare pe trotuarele din centru se întinde pe mai mulţi ani însă niciodată ofertele nu au fost atât de generoase ca acum. Criza financiară a generat o saturare a pieţei auto, vizibilă atât în târgurile consacrate cât mai ales pe trotuarele din oraş.

Zeci de autoturisme cu anunţuri de vânzare în geam sunt acum parcate pe mai multe trotuare. Zonele preferate de samsari sunt: Bariera Ploieşti, Bulevardul Unirii, între Catedrala Sfântul Sava şi sediul CEC şi Bariera Focşani. „De multe ori eşti nevoit să te strecori printre maşinile scoase la vânzare, văd că nimeni nu ia nicio măsură”, ne-a declarat Virgil Neamu, un locatar de 38 de ani de pe „Unirii”.

Poliţia Comunitară este singura care îi poate deranja cu amenzi pe proprietari. Poliţia Rutieră nu are dreptul să intervină decât atunci când vehiculul de  pe trotuar obstrucţionează traficul pietonal, fără să lase un culoar de cel puţin un metru lăţime.

Agenţii comunitari au identificat zilele trecute pe trotuarele din municipiu un număr de 32 de maşini cu afiş de vânzare. „Dacă aceeaşi maşină este găsită cu afiş în geam după 24 de ore, se decide măsura sancţionării proprietarului cu amendă cuprinsă între 250 şi 1000 de lei. Într-o lună am avut patru astfel de sancţiuni iar alţi 20 de comercianţi au fost doar avertizaţi”, ne-a declarat Manuela Vâlcu, referent-operator la Disciplina Rutieră din cadrul Poliţiei Comunitare.

Depistarea proprietarilor este cea mai dificilă parte a misiunii. Agenţii au trei piste: identifică după numărul maşinii, sună la numerele indicate pe afişe sau pândesc maşinile până vin proprietarii lor. Multe din maşini au însă numere străine, iar majoritatea samsarilor au cartele telefonice, neidentificabile. „Eu am trei Cielo la vânzare în tot oraşul şi nu a ajuns niciun poliţist la mine. Pe trotuar este o formă mai eficientă de vânzare şi în maxim două săptămâni dau cel puţin una”, ne-a spus Viorel, un comerciant de maşini second hand.

Talciocul oficial este duminica, în Drăgaică

În Buzău, comerţul organizat cu autoturisme la mâna a doua se face duminica, pe platoul de la Drăgaică. Pentru fiecare autoturism expus în talcioc, se plăteşte o taxă de 10 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite