Trotuare de fiţe din pavaj multicolor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale şi-au propus să investească în reabilitarea trotuarelor din centru dar şi din zonele de promenadă ale oraşului. Dacă în ultimii ani, pavarea trotuarelor se făcea în ritm de melc, anul acesta, firma Urbis a accelerat lucrările de schimbare a asfaltului cu pavele colorate.

Zeci de muncitori de la Urbis Serv au fost mobilizaţi în zona Bulevardului Nicolae Bălcescu pentru a schimba la faţă principala zonă de promenadă a buzoienilor, la sfârşitul săptămânii trecute.

Înlocuiesc stratul de asfalt deteriorat de pe aleile dintre blocuri, perpendiculare cu bulevardul. Acestea nu mai fuseseră reparate de peste trei decenii.

12 alei, pentru început

„Sunt în jur de 12 alei cuprinse între Consiliul Judeţean şi poarta Crângului pe care le modernizăm la început, urmând ca din toamnă, în funcţie şi de buget, să trecem la pavarea trotuarelor bulevardului", spune Gabriel Baltă, directorul tehnic din Primărie.

50 de lei metrul pătrat

În etapa actuală se pavează o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi de alei, cu pavele turnate chiar la Urbis, ceea ce face ca preţul să fie avantajos, 50 de lei metrul pătrat.

„Tot cam atât ne-ar fi costat şi dacă asfaltam aleile, numai că pavelele oferă avantaje în plus. Ele pot fi dislocate uşor pentru vreo lucrare subterană şi pot fi înlocuite uşor cele deteriorate. Dar, câştigul cel mare este la capitolul aspect", spune Petre Burada, directorul Urbis Serv Buzău.

Lucrarea în valoare de aproximativ 100.000 de lei este finanţată din bugetul propriu al societăţii, urmând să-şi recupereze banii prin decont de la Primărie, din fondul pentru întreţinerea drumurilor. Proiectul primăriei de a primeni trotuarele nu se opreşte aici.

„În funcţie de banii pe care îi vom avea, vrem să punem pavele în tot centrul oraşului, acolo unde se pretează. După terminarea bulevardului, lucrătorii vor merge pe Ostrovului, pe trotuarul dintre Locotenent Godeanu şi Independenţei, apoi pe Aleea Trandafirilor, între Tic Tac şi Codlea, apoi pe cel dintre Codlea şi Mioriţa", spune directorul Baltă. Proiectul primăriei este „aplaudat" de buzoieni.

Mai multe detalii găsiţi în Săptămânalul ADS, disponibil la toate chişcurile de ziare din oraş la preţul de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite