VIDEO Trenul disperării: 70 de oameni au fost izolaţi în câmp timp de zece ore (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren de călători a stat blocat între nămeţi mai bine de zece ore după ce două locomotive plecate să îl deblocheze s-au împotmolit.

FOTOGALERIE AICI

Mai bine de 70 de călători, printre care si trei copii din rapidul Bucuresti-Galaţi au petrecut coșmarul vieţii lor, dupa ce trenul cu care vroiau să ajungă acasă a rămas înzăpezit între troienele de peste doi metri, la câţiva kilometri de localitatea buzoiană Rușeţu, și ea izolată între nămeţi. Aproape 11 ore au petrecut călătorii între troiene, fără apă și fără mâncare.

Citiţi şi: Focşani: 1.500 de oameni sunt izolaţi de trei zile în Voetin

Rapidul 871 a plecat din București la ora 6 și 10 minute și ar fi trebuit să ajungă la Galaţi la ora 10.00. Zăpada și viscolul le-au făcut însă o surpriză de proporţii: la ora 10.30 trenul care înainta cu greutate pe şinele îngheţate s-a oprit. Plugul montat pe locomotivă s-a rupt, iar mastodonul nu a mai putut înainta. O locomotivă trimisă din Gara Făurei să tracteze garnitura a rămas şi ea înzăpezită. Dupa mai bine de zece ore de aşteptare, o freză feroviară a reuşit să croiască drum şi să scoată garnitura.

“În zonă acolo unde a rămas trenul zăpada avea mai bine de doi metri. Două locomotive au rămas împotmolite în zăpadă, iar noi cu freza am reuşit abia după zece ore să îi scoatem. Din fericire, pasagerii vor ajunge cu bine la destinaţie”, ne-a declarat Gheorghe Ştefan, mecanicul de pe freză. Cu drumurile judeţene blocate pe kilometri întregi şi cu zăpada de până la doi metri, până la călători nu a putut ajunge nimeni.

Compartimentele au fost încălzite, însă oamenii au răbdat de foame şi de sete. “E ţara nimănui. Am stat acolo fără apă, fără mâncare nu ne-a adus nimeni nimic. Nu e normal ce se întânplă”, ne-a declarat un călător revoltat. La câteva minute după ora 18.00 trenul s-a pus în mişcare şi a făcut prima escală la Făurei, ca să schimbe locomotiva.

În judeţul Buzău se menţin în continuare interdicţiile de circulaţie instituite pe DN 22 Rm. Sărat – limita cu judeţul Brăila şi pe DN 2 C Costeşti – Padina. Pe celelalte drumuri naţionale deschise circulaţiei, este permis accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, excepţie făcând DN2 B Buzău – Brăila, unde accesul acestei categorii de autovehicule este interzis. Din cauza zăpezii şi a viscolului puternic circulaţia maşinilor este în continuare oprită pe 17 drumuri judeţene.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite