Treizeci de taximetrişti pirat circulă în Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetrişti pirat
Taximetrişti pirat

Fură clienţii taximetriştilor autorizaţi, îşi permit preţuri mai mici decât colegii aflaţi în legalitate şi nu pot fi prinşi de poliţişti. Este profilul comun al 30 de buzoieni, despre care poliţia ştie că practică taximetria ilegală, îi amendează dar nu îi pot determina să renunţe la această “meserie”.

Plângeri peste plângeri ajung din ce în ce mai frecvent la poliţie, din partea administratorilor de firme de taxi din oraş, care vin cu precizări despre existenţa unor taximetrişti neautorizaţi.

Chiar dacă amenzile sunt foarte mari, ajungând până la 25.000 lei, şoferii care practică „pirateria” continuă să le fure o bună parte din clienţi societăţilor de transport care deţin autorizaţii de funcţionare şi licenţe de transport.

“Oamenii trebuie să înţeleagă că maşinile conduse de piraţi sunt vechi, prost întreţinute, adică adevărate coşciuge pe patru roţi. Pentru câţiva lei mai puţin însă mulţi aleg să rişte circulând cu acest gen de autovehicule”, ne-a declarat Gabi, administratorul unei firme de taxi.

Atunci când sunt prinşi asupra faptului, şoferii nu recunosc că transportă persoane pe bani, iar singura metodă de a dovedi ilegalitatea este doar aceea de a infiltra un om al legii printre pasagerii de ocazie.
 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite