Trei puncte în Buzău şi unul la Râmnicu Sărat, pentru examinarea cărnii de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Direcţia Sanitar Veterinară estimează că în această lună buzoienii vor sacrifice aproximativ 60 de mii de porci,  mai puţini faţă de anul trecut. Pentru a parcurge în perioada următoare examenul trichineloscopic, DSV a amenajat în oraş trei centre de diagnosticare.

Inspectorii DSV atrag atenţia că cei care cresc porci în curtea proprie pentru a-i vinde fără aprobare riscă amenzi de până la 50 de mii de lei. Riscul la care se suspun buzoienii care se încumetă să cumpere carne de porc din spaţii neautorizate este şi îmbonăvirea de trichineloză iar în acest sens DSV a amenajat în oraşul Buzău trei puncte în care buzoienii pot efectua examenul trichinelescopic.

Unul punct este în centrul oraşului, unul la Crâng, celălalt în piaţa Micro 5, iar un alt punct în judeţ pentru efectuarea examenului trichineloscopic este la Râmnicu Sărat. Acestea funcţionează în perioada 12 - 24 decembrie, între orele 08.00-18.00, preţul unui examen fiind de 7 lei.

Veterinarii atrag atenţia că, pentru obţinerea unui rezultat concludent al examenului trichineloscopic, trebuie să se recolteze carne din muşchii pilieri ai diafragmei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite