Trei buzoience veghează la pacea din Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliana Fondos şi alte două femei fac parte din detaşamentul de paraşutişti buzoieni
Iuliana Fondos şi alte două femei fac parte din detaşamentul de paraşutişti buzoieni

86 de militari de la Batalionul 60 Paraşutişti din Buzău, care urmează să plece în misiune în Kosovo şi-au luat astăzi rămas bun de la familii. Ineditul evenimentului l-a constituit prezenţa printre paraşutişti a trei femei, una ofiţer şi două cu statut de soldat voluntar.

Iuliana Fondos este sublocotenent şi va fi ofiţerul de relaţii publice al Detaşamentului, în Kosovo. Pe lângă sarcinile de comunicare ea va avea misiunea să asigure menţinerea păcii în regiune, cu arma în mână pentru că este în primul rând luptător din trupele de paraşutişti, elită a armatei.

Deşi este tânără ştie foarte bine ce vrea să facă în viaţă, iar prima misiune internaţională o priveşte cu încredere deplină în propriile forţe şi în camarazi.


Şi-a luat soţul şi a venit la Buzău să se facă paraşutistă


După ceremonialul de plecare în misiune desfăşurat în incinta unităţii din Crâng tânăra , nu şi-a ascuns emoţiile.

„ Este o provocare ca la prima paraşutare. Mi-am dorit să merg în acestă misiune. Nu am primit ordin" , ne-a mărturisit sublocotenent Iuliana Fondos.

A terminat Academia Militară în anul 2007, iar un an mai târziu a venit la Batalion.

„Mi-am dorit să fiu militar, mi-am dorit să fiu paraşutist".

Ca să îşi realizeze dorinţa şi-a făcut bagajele şi a lăsat Iaşiul natal pentru Buzău. Nu a venit singură, ci împreună cu soţul.

La fel de străin de Buzău, dar nu şi de cariera militară Dumitru Fondos nu a ezitat să îşi urmeze soţia şi să o susţină. În această dimineaţă a fost prezent alături de rudele celorlalţi soldaţi, în curtea unităţii militare unde s-a desfăşurat un ceremonial.

„ Şi eu la rândul meu am fost militar şi ştiu ce implică meseria asta, mai ales să fii ofiţer. Ştiam că urmează să plece, dar nu ştiam când" , ne-a declarat soţul Iulianei.


Planuri


Iuliana Fondos va sta departe de soţ timp de şase luni atât cât durează misiunea detaşamentului din teatrul de operaţii Kosovo ROFND XX din care face parte. Militari se vor îmbarca duminică dimineaţă într-o aeronavă militară care va decola de pe aerodromul Boboc.

La revenirea acasă planurile tinerei ofiţer par să nu aibă legătură nici cu armata nici cu paraşutismul. „Încă nu avem copii, dar sperăm să avem cât de curând".

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite