Buzău: Trei mașini distruse și șase persoane rănite-bilanțul unei clipe de neatenție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Trei mașini distruse și șase persoane rănite-bilanțul unei clipe de neatenție
Buzău: Trei mașini distruse și șase persoane rănite-bilanțul unei clipe de neatenție

Accident spectaculos în această dimineață pe drumul european 85, în județul Buzău. Şase oameni au fost răniți și trei mașini s-au făcut praf după ce un șofer grăbit nu a păstrat distanța, a lovit din spate o mașină care vira la stânga și a proiectat-o într-un autoturism de pe contrasens.

Două tinere rănite în accident sunt în stare gravă, spun medicii. Tânăra de 21 de ani din localitatea Limpeziș care se afla la volanul Daciei Logan mergea în localitatea Florica, să asigure asistența medicală la un meci de fotbal din divizia județeană. Fata nu a mai apucat însă să ajungă: la intersecția cu drumul care duce la Florica ea s-a încadrat, a semnalizat să vireze la stânga, a dat prioritate mașinilor de pe contrasens, dar s-a trezit lovită în plin.

O dubă de marfa nu a păstrat distanța regulamentară, a izbit-o din spate și a proiectat-o pe contrasens unde a lovit o Dacie care venea dinspre București. Imediat șoferii din trafic au oprit să acorde răniților primul ajutor. “Am auzit o bubuitură puternică și apoi i-am vazut aici. Mașinile făcute praf și duba răsturnată. I-am scos din mașini și au venit salvările”, ne-a declarat Răzvan Ponea, martor la accident.

Trei ambulanțe și un echipaj SMURD i-au transportat pe răniți la spital. Două tinere care se aflau în Dacie sunt în stare gravă și medicii nu se pot pronunța deocamdată în privința șanselor lor.  Un tânăr pasager în Dacie, asistenta medicală și un pasager din logan dar și șoferul vinovat au avut norocul să scape cu câteva traumatisme ușoare.

”Bine că nu a murit nimeni, mașinile uitați-vă sunt făcute praf și fetele alea două nu știu daca mai scapă că le-au luat pe targă. Asta însemnă neatenția la volan și viteza. Multumesc lui Dumnezeu că fata mea e bine, am vorbit cu ea, are niște răni dar nu grave”, ne-a declarat Lilian Corbu, tatăl șoferiței din Loagan care a venit la locul accidentului cât a putut de repede.

Cel care va răspunde pentru vătămare corporală va fi șoferul dubei. “Șoferul dubiței nu a păstrat distanța regulamentară, a intrat în spatele loganului pe care l-a proiectat pe contrasens unde a intrat într-un alt autoturism”, ne-a declarat subinspectorul Marius Necula de la Poliția Rutieră Buzău.

Acesta este al treilea accident petrecut în acest loc de la începutul anului. În celelalte două au murit trei oameni și au fost răniți alți patru.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite