Transport şcolar cu o rablă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Peste o sută de copii din comuna Merei merg zilnic la şcoală cu un microbuz vechi de zece ani, care abia mai porneşte. Autorităţile locale se tem însă că maşina ar putea face vreo explozie de pneuri ori ar putea rămâne fără frâne în timp ce transportă elevi.

Vehiculul pentru transport şcolar face parte din primul lot sosit în judeţ şi deserveşte copiii din opt sate ale comunei Merei. Se defectează frecvent şi numai priceperea şoferului prelungeşte viaţa vehiculului. “Este un ARO care nu se mai fabrică şi pentru care nici piese nu mai sunt pe piaţă. Abia am găsit pompa de benzină. Noroc că şoferul este mecanic şi se pricepe să întreţină maşina”, a declarat Ion Fătu, primarul din Merei.

De microbuzul vechi depind peste o sută de copii din satele Ogrăzi, Săraţeanca, Valea Puţului, Ciobănoaia, Monteoru, Dealul Viei şi Nenciuleşti care riscă să stea acasă multă vreme sau să meargă pe jos la şcoală dacă singurul lor microbuz va ceda iremediabil. “Îmi este teamă să nu se întâmple vreo nenorocire cu copiii în ea, să cedeye frâna sau să explodeze vreun cauciuc. Am făcut cereri la Inspectoratul Şcolar, la Prefectură, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns”, a afirmat primarul Fătu.

Acesta spune că microbuzul este reparat zilnic pentru a putea face faţă celor două curse pe care le efectuează, două ore dimineaţă şi două, la prânz. “Cunoaştem problema de la Merei, am comunicat-o şi la Minister. Comuna Merei este prima pe lista de aşteptare pentru noile microbuze care vor ajunge în judeţ”, a declarat Florina Stoian, inspector principal al IŞJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite