Transport ilegal de țigări, interceptat la Râmnicu Sărat. Contrabandiștii aveau și un pistol la ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Polițiștii din Râmnicu Sărat au confiscat vineri aproximativ 340.000 de ţigări de contrabandă şi au reţinut patru suspecţi care transportau marfa ascunsă printre piese auto. Acțiunea a fost organizată împreună cu  poliţiştii de investigare a fraudelor din judeţele Buzău şi Suceava.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor Suceava, au reuşit prinderea a patru bărbaţi din judeţul Suceava, suspectaţi de contrabandă cu ţigări.

Vineri, în jurul orei 15.00, un echipaj format din poliţişti de la Biroul de Investigare a Fraudelor şi Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban Râmnicu Sărat a oprit o autoutilitară ce se deplasa pe raza municipiului Râmnicu Sărat şi în care se aflau doi dintre suspecţi, în vârstă de 21, respectiv 25 de ani - primul fiind conducătorul auto, iar cel de-al doilea pasager.

În urma verificării amănunţite, poliţiştii au găsit în partea din spate a autoutilitarei 339.600 de ţigarete în pachete cu banderole de marcaj de Republica Moldova, ascunse printre alte mărfuri transportate (piese auto). Niciunul dintre cei doi tineri nu avea documente de provenienţă pentru încărcătura respectivă.

Un alt echipaj de poliţie a depistat şi oprit în trafic, tot pe raza municipiului Râmnicu Sărat, un autoturism înmatriculat în Suceava, cu privire la care s-a stabilit că însoţea transportul ilegal de ţigări, ocupanţii fiind un bărbat de 40 de ani şi un tânăr în vârstă de 22 de ani, ambii din judeţul Suceava.

În autoturism au fost găsite documente de provenienţă pentru piesele şi accesoriile auto ce mascau ţigările de contrabandă din autoutilitară, precum şi un pistol cu bile şi 20 de cartuşe aparţinând tânărului de 22 de ani. Din primele verificări, s-a stabilit că o parte din cartuşe, de calibrul 9 mm, nu erau menţionate în permisul de port armă.

Toţi cei patru suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat, împotriva lor fiind luată măsura reţinerii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Faţă de tânărul de 22 de ani se efectuează cercetări şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Întreaga cantitate de ţigări, a căror valoare a fost estimată la 118.860 de lei, a fost confiscată, iar autoutilitara folosită la transport a fost indisponibilizată. Totodată, pistolul cu bile şi cartuşele găsite în cel de-al doilea autovehicul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cazul este instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite