Trai la bloc cu fum în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflict: Buzoienii dintr-un bloc de pe bulevardul Unirii spun că au aproape în permanenţă fum în apartament de la cuptorul unei pizzerii aflate la parte. Cuptorul funcţionează cu lemne, iar cei de la etajele superioare spun că oricât ar aerisi pe timpul nopţii tot nu scapă de mirosul de prăjeală şi de lemn ars. 

Mai mulţi locuitori din blocul B11 B au bombardat Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) cu petiţii prin care reclamă că restaurantul le umple aparatamentele de fum.

Neînţelegerile au pornit încă de la începutul anului, atunci când patronul fast food -ului de la parter şi montat un cuptor tradiţional de pizza, pe lemne. Imediat după ce utilajul a început să funcţioneze, cei din blocul respectiv au început să se plângă că fumul le intră în case chiar şi când au geamurile închise.

„Ne-am tot plâns, dar nu au ţinut cont de noi. Până la urmă au montat nişte filtre dar situaţia nu s-a schimbat prea mult. Suntem în continuare sufocaţi de fum şi de mirosul de prăjeală.  Nu ştiu cum au luat autorizaţie pentru acest cuptor, pentru că nouă nu ne-a cerut nimeni acordul”, a declarat Lavinia David, administrator al imobilului.

Cei mai scandalizaţi sunt proprietarii care locuiesc la etajele superioare, care spun că au ajuns să stea în propriile locuinţe cu măşti chirugicale pe faţă. „Suntem revoltaţi pentru că avem o nepoţică de două luni care trebuie să doarmă în acest mediu otrăvit.  Suntem nevoiţi să stăm cu geamurile închise, dar şi aşa intră fumul. E cumplit, ne ustură ochii şi gâtul. Rufele le uscăm la rude că altfel se impregnează cu mirosul de lemn ars”, a declarat Caterina Stan, locuitor în blocul cu pricina.

Patronul localului spune că la mijloc este vorba doar de răutatea vecinilor. „Am cheltuit peste 6.000 de euro pentru montarea unor filtre de particule.  Apoi  am plătit pentru determinări la emisiile de fum, dar  buletinul de analiză a ieşit conform reglementărilor. Este doar răutate, pentru că acest cuptor nu mai scoate fum, ci doar aburi”, a replicat Ştefania Mesaroş, patron al pizzeriei.

Ultimatum de la DSP

În urma reclamaţiilor depuse de locuitorii blocului, Direcţia de Sănătate Publică a impus ridicarea coşului de fum peste nivelul blocului cel târziu până pe 8 august. „Am fost în control împreună cu specialişti de la Garda de Mediu şi am stabilit că este nevoie ca acest coş de fum să fie înălţat peste nivelul ultimului etaj”, a declarat Venera Acsinte,  director DSP Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite