Tot mai mulţi buzoieni ajung la spital cu viroze respiratorii din cauza vremii prea calde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape două mii de buzoieni au ajuns la medic cu afecţiuni respiratorii doar în ultima săptămână. Majoritatea cazurilor sunt viroze respiratorii uşoare. Au existat însă şi aproape două sute de bolnavi care au necesitat internarea.

Din cauza vremii schimbătoare, tot mai mulţi buzoieni ajung în ultima perioadă la medic cu viroze respiratorii sau pneumonii. Astfel, în perioada 17-24 noiembrie au fost diagnosticate 1.388 de cazuri de viroze, 98 dintre acestea necesitând internarea la spital. 436 de buzoieni s-au prezentat la medic cu pneumonii, 80 dintre aceştia fiind nevoiţi să rămână la spital.


Nici gripa porcină nu stă departe de buzoieni, până acum fiind confirmate 12 cazuri de A/H1N1, în forme uşoare şi medii. În această săptămână, alţi trei buzoieni au fost diagnosticaţi cu noua gripă, doi elevi şi un adult. În scurt timp sunt aşteptate şi rezultatele unei noi suspiciuni, semnalate la un buzoian revenit de curând din Bulgaria.


Din fericire, nu au mai fost suspendate cursurile vreunei şoli, chiar dacă majoritatea cazurilor au fost la elevi. A fost în schimb dezinfectată clasa de la Liceul Sportiv unde învăţa eleva diagbosticată luni cu gripă nouă.


Temperaturile ridicate, principalul vinovat


Chiar dacă s-au bucurat din plin de soarele de afară, căldura din noiembrie a adus şi lucruri negative. „Putem spune că temperaturile ridicate de acum favorizează apariţia microbilor, iar dacă ar fi ger aceştia ar fi mai puţin rezistenţi. Acest timp ne supune organismul variaţiilor de temperaturi fiindcă e frig noaptea şi cald ziua. Cu toţi avem tendinţa să nu ne îmbrăcăm adecvat şi, din această cauză, putem răci foarte repede”, ne-a spus Venera Acsinte, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Buzău.


Meteorologii au anunţat pentru noiembrie temperaturi maxime de 20 de grade Celsius, iar minimele vor coborî sub -5 grade Celsius. Vremea caldă i-a luat prin surprindere până şi pe buzoienii obişnuiţi cu ploi şi frig în această perioadă.
„Nu mai ştiu nici cum să mă îmbrac, că dimineaţa e frig, iar ziua e foarte cald. Am observat că, dacă îmi iau ceva subţire, răcesc foarte repede, iar dacă îmi iau geacă de iarnă îmi este foarte cald. Mi se pare o vreme ciudată”, ne-a spus Ana Maria Cârstea. „Eu nu ştiu ce se întâmplă cu vremea asta, că eu când eram mai tânără în luna noiembrie era chiar frig, ne apucam deja să croşetăm şi stăteam la gura sobei”, îşi aminteşte Anica Stroe, de 76 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite