Topul firmelor din Buzău pe anul 2010.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai performante firme au fost premiate în cadrul galei anuale organizate de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Buzău. Peste 300 de reprezentanţi ai celor mai de succes firme din Buzău şi-au dat întâlnire aseară în cadrul celei de-a 17-a ediţie a Topului Firmelor.

La ediţia de anul acesta,  din cele peste 5000 de firme buzoiene, doar 800 au corespuns criteriilor foarte dure de selecţie. În prim-plan s-au aflat unii dintre cei mai mari investitori din Buzău din domenii precum prelucrări mecanice, prelucrarea lemnului,asamblare de aparate electrocasnice sau comerţ auto.“Chiar dacă sunt şi unele firme mari care au intrat în insolvenţă, totuşi trendul economiei buzoiene este în creştere. Forţa de muncă se găseşte destul de greu, iar şomajul este de doar 2 la sută la nivelul municipiului” a declarat Ionel Gagu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură.

Cristinel Dobrotă

La fel ca anul trecut, grupul de firme cu capital chinez, SC United Electric, a obţinut prima poziţie la secţiunile prelucrarea lemnului şi asamblare de aparate electrocasnice.

"Avem o investiţie foarte mare la Pârscov şi vrem să mai investim încă 50 de milioane de euro anul viitor în parcul industrial.Toate afacerile noastre s-au făcut în urma unui sondaj de piaţă şi din acest motiv am mers pe profit . Din păcate, ne lovim frecvent de birocraţia din România şi de infrastructura slabă” a declarat Jack Go, managerul firmei.

Ionel Gagu, Paul Beganu şi Constantin Boşcodeală

Cu peste o mie de maşini vândute în acest an, grupul de firme General Autocom a dominat secţiunea de  comert şi service auto. “Rezultatele de anul acesta sunt mulţumitoare pentru perioada de criză pe care am traversat-o. Am vândut peste 500 de unităţi Dacia şi alte câteva sute din alte mărci. În domeniul nostru am căutat pe cât posibil să menţinem locurile de muncă, pentru că nu ne permitem să pierdem oamenii specializaţi”, a declarat Constantin Bucur, directorul General Autocom.

Gigantul taiwanez Greentech-Greenfiber,  specializat pe prelucrarea şi reciclarea PET-urilor, a confirmat şi în acest an, ocupând prima poziţie la această secţiune.

Directorul general, Cristinel Dobrotă, a spus că grupul de firme care domină sud-estul Europei a dovedit criza prin inteligenţă. “Am păcălit criza prin inteligenţă, care implică seriozitate şi munca foarte multă. Chiar dacă profitul nu a fost exagerat de mare, prioritatea noastră a fost protejarea locurilor de muncă. Mai mult decât atât, am mai creat încă 150 de noi job-uri pentru a conserva capacitatea noastră de producţie” a spus Dobrotă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite