Tone de gunoi menajer stau neridicate pentru neplată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe cartiere sunt îngropate în gunoi
Mai multe cartiere sunt îngropate în gunoi

Firma de salubritate a încetat de câteva zile să mai ridice gunoiul de pe platformele aferente unora dintre asociaţiile de proprietari cu mari restanţe la plata acestui serviciu. RER Ecologic are de încasat în total 250.000 de lei de la 23 asociaţii şi a sistat colectarea gunoiului la 12 dintre acestea. Cele mai mari probleme sunt în cartierul Micro XIV.

Reprezentanţii firmei susţin că vinovaţi sunt preşedinţii şi administratorii acestor asociaţii pentru acumularea unor datorii atât de mari. "Per ansamblu suma nu ar fi mare, dar dacă stăm şi ne gândim cât de puţin costă ridicatul gunoiului ne dăm seama câte asociaţii nu au plătit. Oamenii nu au aproape nicio vină, vinovaţi sunt preşedinţii de asociaţii şi administratorii care nu plătesc. Deocamdată am intrerupt prestaţia la jumătate dintre asociaţii dar, dacă nu tot nu vor plăti, nu vom mai ridica nici la celelalte", ne-a declarat directorul RER Ecologic Liviu Mocanu.


Uniunea Asociaţiilor de Proprietari s-a implicat în această problemă şi caută o soluţie pentru ca oraşul să nu ajungă sub munţi de gunoi iar platformele curăţate până la sfârşitul anului.

"Tonele de gunoi neridicat pun în pericol cetăţenii pentru că se pot transmite diverse boli, dar trebuie să recunoaştem că arată şi foarte urât. Noi am stat de vorbă cu reprezentanţii firmei iar acum trebuie să discutăm foarte serios cu preşedinţii de asociaţii, să rezolvăm problema. Există şi o lipsă de implicare a conducerii asociaţiilor de proprietari respective, dar şi a instituţiilor cu atribuţii în verificarea şi sanctionarea neregulilor. Cea mai probabilă soluţie este un angajament de plată din partea asociaţiilor iar RER să accepte plata eşalonată a datoriilor", ne-a declarat Ion Barbu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite