Ţigările şi guma de mestecat, prada preferată a hoţilor din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au avut ceva mai puţine spargeri anul acesta faţă de 2009
Poliţiştii au avut ceva mai puţine spargeri anul acesta faţă de 2009

O pondere însemnată o au furturile din societăţi comerciale mici, în special chioşcuri şi magazine alimentare.Într-un top al produselor care dispar în urma unor spargeri de magazine, de pe raza judeţului Buzău, ţigările sunt pe primul loc.

„Dintre produsele vizate de hoţi, pe primele locuri se situează ţigările, guma de mestecat, sucurile, cartelele telefonice, de regulă obiecte de dimensiuni reduse, care pot fi ascunse uşor”, a declarat comisar Florina Crucianu, de la Poliţia Buzău.

Potrivit poliţiştilor specializaţi pe furturi din societăţi comerciale, la nivelul judeţului Buzău, numărul spargerilor semnalate în primele 11 luni ale acestui an a scăzut cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, s-a constatat că cei mai mulţi dintre hoţii care au picat pe mâna poliţiştilor, de la începutul anului, au între 18 şi 30 de ani. Au fost însă şi infractori cu vârste între 30 şi 50 de ani.

Furtul din gospodării a avut de asemenea o pondere însemnată, animalele, păsările, lemnele de foc şi cazanele de ţuică fiind câteva din produsele vânate de hoţi.
În prima jumătate a anului 2010, poliţiştii buzoieni au investigat 231 de furturi din locuinţă, cu 15 mai puţine decât în 2009. În aceeaşi perioadă, au fost furate 18 autoturisme, iar alte 160 de maşini au fost sparte, din ele fiind sustrase casetofoane şi CD-playere.

La poliţia Buzău au mai fost sesizate în primul semestru din 2010 un număr de 35 de furturi de animale mari, în special bovine şi ovine, şi 33 de furturi de păsări.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite