Tichetele „Rabla” sunt blocate de cei care vor să le vândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul „Rabla” a fost privit de proprietari de maşini vechi drept o oportunitate de afaceri. După ce şi-au dus maşinile la centre, au obţinut în schimb cupoane valorice.Modificările legislative care au permis anul acesta utilizarea a trei tichete au creat premisele unui soi de comerţ.

Chiar şi cei care nu au avut intenţia să îşi cumpere maşini noi şi-au radiat rablele şi le-au dus la centrele de colectare în ideea că vor câştiga mai mulţi bani decât dacă le-ar vinde în târg. Tichetele au ajuns astfel să se vândă la mica publicitate din ziare, în talcioc, iar Internetul este plin de astfel de anunţuri.

Afacere uzată

Cei care s-au mulţumit cu preţuri echivalente cu jumătate din valoarea bonurilor sau chiar mai puţin, au scăpat repede de ele. Unii însă au ţinut la preţ şi au rămas cu bonurile sperând în continuare că vor găsi clienţi care să le ofere atât cât au cerut.
„Vreau să îmi cumpăr o maşină prin programul Rabla şi încerc să achiziţionez trei bonuri. Am găsit, dar cei care le vând cer prea mult pe ele. O să mai aştept poate mai lasă din preţ”, ne-a declarat George Voicu. 
Un alt buzoian, Costică Nicolae, este de părere că afacerea cu rablele nu mai ţine: „S-a uzat. Pe criza asta, cine-şi mai ia maşină?! Nici prin programul ăsta nu mai rentează, nu-s bani”.

Dispar din parcări

Faptul că bonurile pentru programul „Rabla” au fost blocate este confirmat şi de statisticile oficiale.
„A crescut semnificativ numărul radierilor , dar în ceea ce priveşte înmatriculările de maşini noi volumul a rămas constant”, ne-a declarat comisarul şef Dănuţ Costin, şeful Serviciului Înmatriculări şi Permise Auto.
Se poate spune că şi în aceste condiţii, programul şi-a atins într-o oarecare măsură scopul. Prin parcările dintre blocuri sunt tot mai puţine maşini vechi şi prăfuite, majoritatea fiind acum în parcurile centrelor de colectare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite