Termoizolarea ţevilor de apă este mai ieftină decât eventualele reparaţii, după îngheţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii îşi plătesc singuri reparaţiile
Locatarii îşi plătesc singuri reparaţiile

Compania de Apă Buzău îşi avertizează clienţii, printr-un comunicat către asociaţiile de proprietari, că trebuie să îşi izoleze căminele de apă sau ţevile din beciurile blocurilor. În caz contrar, vor plăti eventualele reparaţii, la iarnă.

Cele mai multe contoare sunt montate în locuri neîncălzite, cămine, beciuri sau subsoluri, ceea ce determină, o dată cu scăderea temperaturii mediului exterior, apariţia riscului de înghet al contorului şi al instalaţiilor aferente branşamentului de apă.

„Este responsabilitatea fiecărui proprietar de a preîntâmpina aceste neplăceri. Au fost situaţii când a îngheţat conducta de apă din beci, pentru că nu aveau nici măcar geamuri. Nu e mare investiţie să pună un strat de polistiren sub capacul căminului sau să izoleze conductele de la subsol”, spune Dumitru Cristea, directorul tehnic al Companiei de Apă.

Specialiştii recomandă protejarea contorului din cămin cu polistiren de 20 sau 30 de centimetri, vată minerală sau orice alt material izolant, precum şi izolarea ţevilor de apă din exterior cu vată minerală.

În cazul în care recomandările au fost ignorate, iar contorul îngheaţă şi se defectează, compania va repara sau va înlocui contorul, facturând în schimb acest serviciu. Dacă instalaţiile aferente contorului îngheaţă şi se deteriorează, proprietarul este responsabil de repararea lor, apelând la o firmă privată de specialitate. „Intervenţia ar costa peste 200 de lei, mai mult decât investiţia în izolaţie. La iarnă va fi şi disconfortul mai mare pentru că ţevile sunt din polietilenă, PVC, şi nu mai pot fi dezgheţate rapid, cu flacără”, a spus Cristea.

Pentru intervenţii, Compania de Apă poate fi contactată la urmatoarele numere de telefon: 0238.715.438 sau TEL VERDE 0800800015.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite