Teribilism la bătrâneţe: Doi săteni trecuţi de 70 de ani şi-au luat un scuter să se ducă cu el la câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi săteni din Cilibia trăiesc o experienţă tragicomică la trei ani după ce şi-au adus motorul în ogradă. L-au cumpărat în rate iar acum se plâng că-i costă dublu.

Povestea soţilor Gheorghe şi Tudora Mihalcea, de 74 de ani, respectiv 70, începe în urmă cu trei ani când bătrânii s-au gândit că nu le-ar strica să aibă şi un scuter prin ogradă.

Stârniţi şi de reclamele de la televizor, cei doi bătrâni n-au stat prea mult pe gânduri şi au pornit către Buzău, hotărâţi să-şi aducă cu orice preţ în gospodărie şi câţiva cai putere pe care să-i strunească altfel decât armăsarii cu hăţuri din sat.

Ajunşi la un magazin de profil din municipiu, cei doi cumpărători s-au confruntat cu prima din multiplele probleme pe care zburdalincul „căluţ pe două roţi” avea să le chinuie bătrâneţea.

Pentru că era trecut de 70 de ani şi banca nu vroia să-i mai acorde credit, moş Mihalcea povesteşte cum a fost nevoit să-şi transforme soţia în motociclist cu acte, chit că femeia era trecută bine de vârsta celei de-a doua tinereţi. „Am vrut să cumpăr scuterul pe numele meu dar nu mi-au aprobat cererea pentru că sunt bătrân, aşa că l-am luat pe numele soţiei. Am zis să-l folosim şi noi ca să ne ducem la câmp şi să ne plimbăm prin sat, că-i mai ieftin”, povesteşte moş Mihalcea.

image

Tanti Tudora nu mai are chef de condus scuterul după ce a aflat că mai are o grămadă de plătit la el

După trei ani de plimbări pe islazul comunal şi pe uliţele satului de baştină, a venit vremea când bătrânii au început să simtă pe pielea lor că distracţia în România nu e chiar aşa ieftină.

Când soţii Mihalache tocmai se credeau scăpaţi de chinul ratelor bancare, au primit într-un plic o veste nu tocmai plăcută din partea băncii care le-a acordat împrumutul. „Am înţeles că trebuie să plătesc numai 2400 de lei, atunci când mi-a explicat vânzătorul. Am plătit câte o sută de lei, lună de lună şi abia acum am aflat că trebuia de fapt să achit cu 70 de lei mai mult pe lună. Trebuie să-l mai plătim încă odată şi nu prea ştiu de ce” se plânge Tudora Mihalcea.

Acum cei doi bătrâni regretă achiziţia cu bucluc şi au au făcut plângere la OPC în speranţa că vor scăpa de blestemul ratelor interminabile. „Ne confruntăm zilnic cu astfel de plângeri. Ar fi bine ca aceşti clienţi să se uite de zece ori la ce scrie în contract. Dacă se constată că este vorba de o practică înşelătoare amenzile sunt uriaşe, pot ajunge chiar şi la 100.000 de lei” ne-a declarat şeful OPC Buzău, Nicuşor Dinulescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite