Buzău: Terasele din Parcul Tineretului s-au făcut scrum în mai puţin de o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic, pornit cel mai probabil de la un scurt-circuit, a mistuit în această dimineaţă cele patru terase din ştrandul amenajat în Parcul Tineretului. Niciuna nu era asigurată.

UPDATE: Incendiul din Parcul Tineretului a pornit de la prima terasă

Pe durata verii, localurile în aer liber din ştrand erau refugiile celor care doreau să scape de căldură dar şi ale microbiştilor, care se strângeau cu sutele, în serile cu meciuri televizate. În zori, un incendiu ivit din senin la unul din restaurante a atras atenţia poliţistului comunitar care patrula în apropiere şi a sunat la pompieri.


Trei autospeciale de stingere au ajuns la intervenţie însă nu au acţionat în primele 30 de minute, deoarece lucrătorii electrica nu sosiseră pentru a decuple terasele de la reţeaua de energie. “Misiunea a fost dificilă, deoarece în localuri erau butelii de bere sub presiune, care explodau”, a spus Marius Sârbescu, de la ISU Buzău. Complexul de alimentaţie publică a fost distrus în proporţie de 90 la sută, doar câteva scaune şi mese scăpând neatinse de flăcări. Potrivit experţilor ISU, flăcările au distrus construcţiile din lemn şi mobilierul de pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, pagubele ridicându-se la peste 230.000 de lei.

image



Conducerea ştrandului spune că terasele trebuie refăcute până în primăvara anului viitor. “O să băgăm repede un buldozer, să curăţăm şi le voi propune celor patru proprietari să refacă localurile. Ei au prioritate iar dacă nu vor, vom aduce alţi investitori”, a declarat Sandu Dunel, administratorul ştrandului buzoian.

image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite