Teodora Găitanovici, vocea care a cucerit marele trofeu la concursul "Mamaia Copiilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artista de 11 ani a impresionat prin calităţile sale celebrităţile din juriul numeroaselor concursuri la care a fost laureată. Cel mai important trofeu l-a obţinut vara aceasta, la Mamaia

Deşi este încă un copil, Dora, aşa cum îi spun mai toţi cunoscuţii, a participat deja la o mulţime de spectacole, a luat premii la festivaluri şi a ajuns să cânte alături de mari nume al muzicii uşoare româneşti. Angela Similea spune  că are  “o voce imensă, ştie să moduleze vocea cu mare profesionalism” şi că va ajunge cu siguranţă o mare vedetă. 

Dora a început să cânte înainte de a împlini trei ani. Mama sa obişnuia să îi pună să asculte cântece pentru copii seara, înainte de culcare. La un moment dat, a constatat cu uimire că micuţa cânta prin casă, că ştia perfect versurile şi reproducea aproape fidel linia melodică.

La trei ani, a fost descoperită de profesorul Constantin Ungureanu care a cooptat-o într-o trupă de mici talente pe care o formase la Buzău, trupa Mini Melos. De la patru ani şi jumătate, a început să cânte şi singură şi a participat la numeroase festivaluri şi competiţii de gen din ţară şi străinătate.

Anul acesta a reuşit după multă muncă să cucerească marele trofeu al Festivalului Mamaia Copiilor. „De şapte ani merg la Festivalul de la Mamaia, dar abia anul acesta am reuşit să iau premiul cel mare la secţiunea interpretare. Piesa cu care am participat, «Rug», m-a ajutat mult, pentru că este una deosebită. Este pe muzica lui Vasile Şirli şi textul Ancăi Argeşiu", ne-a spus Dora.

Zilele trecute, Dora a impresionat şi juriul condus de Mihai Trăistariu la concursul internaţional de muzică “Liga Campionilor”, care s-a desfăşurat la Râşnov. În finală, care s-a bucurat de o audienţă record, peste 2.000 de spectatori, buzoianca premiată la secţiunea "junior" s-a duelat pentru marele premiu cu hunedoreanul Laurenţiu Bârzoi, cel mai bun de la "seniori".

Dora Găitanovici s-a întors de la Râşnov cu trofeul festivalului şi un premiu de 2.500 de lei.

Alături de vedete

De-a lungul timpului, cântăreţa a avut ocazia să se întâlnească şi chiar să cânte alături de voci renumite ale ţării. Micuţa spune că este foarte fericită că a avut ocazia să cânte alături de Mihai Trăisariu. De asemenea, artistul are numai cuvinte de laudă la adresa Dorei. “Are o voce senzaţională, dacă munceşte are şanse să ajungă o mare vedetă”, a declarat artistul.

Cântă şi la pian

Dora cântă şi la pian, instrument la care studiază câteva ore pe zi împreună cu profesorul Xenti Stănescu. Şi vocea o lucrează mult. Studiază canto în fiecare zi, iar în fiecare săptămână merge la şcoala Crinei Mardare, din Bucureşti.
 
Ce îi place

Îmi place să fiu aplaudată, să simt că ceea ce am cântat a fost pe placul publicului, care a fost şi va rămâne cel mai bun prieten al meu. Îmi plac mult animalele, în special pisicile şi căţeluşii, îmi place să mă plimb şi, atunci când am timp, să mă joc cu prietenii mei

Ce nu-i place

Sunt foarte puţine lucrurile care nu îmi plac. Urăsc să ţipe cineva la mine. Dacă urlă cineva la mine, nu mai pot să fac nimic, în schimb, dacă vorbeşte frumos fac tot posibilul să îi fac pe plac. Nu îmi plac oamenii răi şi mincinoşi şi nu suport să văd animale care suferă".

Întrebări şi răspunsuri

Ce ai vrea să faci atunci când vei creşte?

"Vreau să devin muzician, să cânt la pian. Altceva nu aş putea face. Nici nu vreau să mă gândesc că aş putea să fac şi altceva pentru că îmi place prea mult muzica. Sau poate că aş dansa, dar şi asta este legat tot de muzică, deci tot în domeniu".

Cine te-a ajutat până acum în carieră?

n primul rând, foarte mult m-au susţinut părinţii care mi-au arătat că pot reuşi orice dacă muncesc mult. După aceea, profesorilor şi artiştilor care m-au lăudat, îndrumat  şi m-au învăţat ce înseamnă să fii artist, să cânţi".

PROFIL:
Născută: 10.06.2000 la Buzău
Familie: Singură la părinţi
Studii: Elevă în clasa a V-a la Liceul Pedagogic din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite