Teodor Moldoveanu, chitaristul îndrăgostit de Metallica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Moldoveanu
Teodor Moldoveanu

A început să cânte la chitară din dorinţa tatălui său, dar acum deja s-a îndrăgostit de acest instrument cu care reuşeşte să facă minuni pe scenă.

În urmă cu cinci ani, tatăl lui Teodor i-a adus o chitară pentru a se juca, însă mama sa a considerat că poate face o treabă serioasă dintr-o joacă şi l-a dus la lecţii de chitară.

„Tata şi-a dorit de mic o chitară pentru că avea un văr de-al lui un asemenea instrument, iar când a vrut să îşi cumpere una, nu a putut. Iar acest dor al lui l-a făcut să îmi cumpere mie o chitară", ne-a mărturisit chitaristul.

Primul cântec

La început, Teodor s-a arătat destul de reticent pentru că i se părea destul de dificil, însă cu ajutorul încurajărilor mamei sale a continuat.

„Cu adevărat a început să îmi placă după un an de zile, atunci când a venit şi primul concurs şi totodată primul premiu. Din acel moment, mi-am dorit să merg mai departe", spune Teodor.

La sfârşitul primului an de studiu, tânărul a fost capabil să cânte „Odă bucuriei" la chitară. Primul concurs la care a participat a fost organizat la Palatul Copiilor unde a cântat o singură piesă cu care a convins juriul că merită locul doi.

„Am avut emoţii, la fiecare concurs am emoţii, dar ca să nu le simt nu mă uit la public. La primul concurs m-am uitat la public şi am greşit spre final", îşi aminteşte chitaristul.

Premii după premii

Au urmat zeci de competiţii şi concursuri din ce în ce mai dificile. „Am fost la Palatul Copiilor la Bucureşti, un altul organizat într-o şcoală de muzică pentru toate instrumentele, ambele concursuri interjudeţene. Cele mai importante, consider eu, sunt cel de la Tulcea, „Festivalul George Gerogescu" şi cel de la Galaţi, „Miniatura romantică", unde am obţinut menţiune şi premiul trei", ne-a spus Teodor Moldoveanu.

Fan Metallica

Acum se pregăteşte în fiecare săptămână cu profesorul Marius Răgălie şi mereu îşi doreşte un repertoriu din ce în ce mai bogat şi piese care să impresioneze publicul.

„Piesa mea preferată este ultima la care lucrez, se numeşte Asturias pentru că este lirică, frumoasă, dar şi foarte grea şi consider că mi se potriveşte. Şi profesorul mă ajută foarte mult pentru că ştie cum să lucreze cu mine", povesteşte chitaristul.

În domeniul muzical are deja şi idoli. De regulă, ascultă Taxi, Apocaliptica şi Metallica.

„Îmi plac piesele de la Metallica pentru că nu sunt prea agresive, cel mai mult îmi plac baladele lor", spune Teodor Moldoveanu.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ai vrea să faci în viitor?
Aş vrea să devin arhitect, este o pasiune moştenită de la tatăl meu care este inginer constructor. Îmi place să fac proiecte. Dar în paralel mi-ar plăcea să cânt la chitară, dar asta să rămână doar o pasiune. Nu cred că se câştigă foarte bine din muzica la chitară, iar arhitectura îmi şi place.

Ce materie preferată ai?
Pe lângă muzică, am reuşit să obţin rezultate bune şi la concursurile şi olimpiadele de limbă şi literatură română. Până acum creaţiile mele au fost premiate. La evaluarea în educaţie am reuşit să obţin 95 de puncte din 100 la limba română.

Ce îi place
Cel mai mult îmi place să cânt la chitară. Apoi, în timpul liber, îmi place foarte mult să mă joc pe calculator, îmi mai place să joc tenis de câmp şi tenis de masă, câteodată joc cu plăcere şi baschet. Îmi plac oamenii sinceri, haioşi şi cu bun simţ, cam acestea sunt şi caracteristicile prietenilor mei.

Ce nu îi place
Nu îmi place să mă plimb, greu mai ies din casă, prefer să lenevesc în faţa computerului sau să exersez la chitară. Nu suport mâncarea cu dovlecei, în general, nu îmi plac dovleceii. Nu îmi place să mă trezesc dimineaţa devreme. Nu suport oamenii mincinoşi şi prefăcuţi.

Profil
Născut: 8 aprilie 1997, Buzău
Ocupaţie: elev în clasa a şaptea la C. N Mihai Eminescu
Familie: singur la părinţi

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite