Tensiune maximă în rândul bugetarilor din Buzău, în câteva zile se vor nominaliza cei care vor fi concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetarii tremură de teamă că nu vor fi prinşi în noile organigrame, şefii instituţiilor trebuind să încheie listele concediaţilor până la sfârşitul săptămâniiÎn câteva Direcţii se pregătesc testări pentru a-i selecta pe cei care vor rămâne în schema de personal şi pentru a întocmi preavize celorlalţi.

Şefi ai altor instituţii sunt convocaţi zilele acestea la ministerele  de care aparţin, pentru a primi ultimele indicaţii cu privire la restucturări.
„Directorii au fost convocaţi la Bucureşti pentru stabilirea organigramelor. La sfârşitul săptămânii vom avea o situaţie centralizată a tuturor disponibilizărilor” ne-a declarat Ovidiu Anghel, subprefectul judeţului Buzău.

De la Direcţia Agricolă pleacă 68 de oameni

Direcţia Agricolă a depus deja la Prefectură noua organigramă. Din cei 98 de angajaţi, doar 30 îşi vor păstra locurile de muncă. Conducerea Direcţiei susţine că cel mai probabil vor fi organizate nişte testări pentru a a face selecţia. „Persoanele care vor fi concediate vor primi doar ajutor de şomaj, nu şi salarii compensatorii pentru că la nivelul instituţiei nu a fost încheiat un contract colectiv de muncă”, ne-a declarat Monica Măntoiu, director al Direcţiei Agricole.
Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost prima instituţie din Ministerul Muncii care a făcut disponibilizări. În iarnă au fost trimişi acasă 16 angajaţi, iar acum alte patru persoane din cele 70 care lucrează la ITM vor fi puse pe liber. Preavizele vor fi emise săptămâna viitoare, urmând ca până atunci să fie făcută şi nominalizările.


Doar trei oameni la Direcţia de Cultură

Direcţia de Cultură este o instituţie care practic a încetat să mai funcţioneze cât de cât normal, situaţia de aici fiind absolut bizară. Reducerile de personal ar fi posibile doar dacă Direcţia ar fi desfiinţată şi în acte, pentru că de cultura judeţului Buzău se ocupă o singură persoană, care deţine şi funcţia de director. Acesta are grijă de patrimoniul cultural ajutat de o femeie de serviciu şi un şofer! Ceilalţi angajaţi au plecat de bunăvoie din cauza salariilor mici.
Muzeul Judeţean, Biblioteca „V.Voiculescu” şi Teatrul „George Ciprian”, instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean, au angajaţi puţini şi scapă de tăvălugul disponibilizărilor. Angajaţii din interiorul Primăriei, 211 la număr, au scăpat la rândul lor de emoţii. Aici nu s-au mai făcut angajări de trei ani, astfel că în prezent sunt mai puţini salariaţi decât ar fi nevoie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite