Tenis de masă: România a zdrobit Italia la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mezina, Bernadette Szocs şi-a umilit adversara care a izbucnit în plâns la finalul partidei
Mezina, Bernadette Szocs şi-a umilit adversara care a izbucnit în plâns la finalul partidei

Naţionala de tenis de masă, senioare, a României a spulberat echipa similară a Italiei, scor 3-0, într-un meci ce a contat pentru a treia etapă a Ligii Europene pe Naţiuni.Astfel, Daniela Dodean, Elizabeta Samara şi Bernadette Szocs au oferit un spectacol deosebit iubitorilor sportului cu mingia de celuloid prezenţi aseara în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi" din Buzău.

În primul meci, Daniela Dodan, numărul 12 în Europa, a trecut de Yo Yang, în patru seturi (11-8, 9-11, 13-11, 11-4).


Revenită după un accident de circulaţie şi o pauză de două săptămâni în care nu s-a antrenat, Elizabeta Samara, locul 9 european, a dispus şi ea de Nicoleta Ştefanova (locul 14), la acelaşi scor, 3-1 (11-6, 7-11, 11-6, 11-9).


De departe cea mai spectaculosă victorie a fost cea a mezinei lotului, Bernadette Szocs, aflată pe locul 2 mondial la categoria de vîrstă sub 15 ani, care a zdrobit-o pur şi simplu pe Tatiana Steshenko cu scorul de 3-0 (11-7, 11-3, 11-6). De altfel, la finalul acestei dispute, rusoaica, marcată de umilinţa suferită, a izbucnit în plâns.


Victoria obţinută de elevele lui Viorel Filimon este atât mai preţioasă cu cât, a urcat România pe prima poziţie în Grupa A, cu cinci puncte, urmată în clasament de Italia (4p), Croaţia (3p) şi Ungaria (2).


„Mă aşteptam la o victorie dar nu aşa de clară, având în vedere că Dodan a avut aseară febră iar Samara venea după acel accident de circulaţie, însă au arătat că sunt nişte învingătoare. Ce să spun a fost un 3-0 scurt dar cu partide disputate. La acest nivel o simplă greşeală poate da peste cap un meci întreg. Pentru noi important este să câştigăm cu Ungaria şi Croaţia în România şi să scoatem cel puţin un meci la ultimul duel din grupă, în Italia şi să terminăm astfel pe prima poziţie", adeclarat la finalul partidei cu Italia, selecţionerul României, Viorel Filimon.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite