Taxiurile sufocă străzile şi parcările oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă numărul redus de locuri de parcare din oraş, buzoienii se mai confruntă în ultimii ani şi cu avalanşa de taximetre, care parchează mai mult pe unde apucă sau care se înghesuie, blocând uneori şi o bandă de circulaţie, în staţiile de taxi.

Taximetriştii se plâng zilnic că odată cu criza economică şi încasările lor au scăzut considerabil. Buzoienii preferă autobuzele pentru că sunt mai ieftine, chiar dacă nu este acelaşi confort şi de multe ori merg foarte înghesuiţi în maxi-taxi învechite sau aleg mersul pe jos.

Cursele pe care aceştia le mai fac sunt scurte şi deloc profitabile. Pe lângă toate aceste probleme, se mai daugă şi concurenţa, la nivelul municipiului fiind autorizaţi 500 de taximetrişti. Pentru că nu au prea mulţi clienţi, taximetriştii se văd nevoiţi să stea mai mult în zonele de staţionare, numai că locurile oferite sunt prea puţine. „Degeaba sunt locuri la marginea oraşului pentru că acolo nu vine clientul. Stai degeaba o zi întreagă şi nu produci nimic. Evităm zonele astea”, ne-a spus Daniel Zaharia, taximetrist.

Parcări la jumătate faţă de autorizaţii

Pentru că nu au solicitări, şoferii de taxi caută acum cea mai bună zonă de staţionare de unde pot lua clienţi. Numai că numărul acestora este foarte mic, în comparaţie cu maşinile. „La nivelul municipiului sunt amenjate 240 de locuri de parcare pentru taxiuri şi în acest an am eliberat 500 de autorizaţii”, ne-a declarat Garofiţa Iordache, şefa Biroului de Control Comercial şi Transporturi Locale din cadrul Primăriei Buzău.

Taximetriştii au încercat să îşi îmbunătăţească foarte mult serviciile şi şi-au achiziţionat maşini mai scumpe şi cu mai multe dotări, însă cheltuielile mari pentru întreţinerea acestora şi clienţii tot mai rari, i-au făcut pe aceştia să ajungă să muncească zilnic doar pentru cheltuielile maşinii, fără a le mai rămâne prea mult profit. La sfârşitul lunii aceştia ajung să rămână în mână cu doar câteva sute de lei pentru mâncare şi cheltuielile zilnice necesare familiei.

„Până la prânz abia am făcut patru curse, dar niciuna nu este mai scumpă de cinci lei. Acestea sunt scurte pentru că şi oraşul este mic şi nu prea ai unde să faci curse mai lungi şi nici nu mai are lumea bani ca să meargă cu taxiul, chiar dacă noi am menţinut aceleaşi tarife”, ne-a spus Cornel, taximetrist.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite