Buzău: "Piraţii" racolează clienţi chiar de sub nasul taximetriştilor autorizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de taximetrişti din Buzău care funcţionează în legalitate acuză autorităţile că tolerează inexpliabil activitatea celor fără licenţă.

Taximetria practicată la colţ de stradă, fără acte sau taxe achitate, a început să-i scoată din minţi pe proprietarii de  maşini care îşi plătesc conştiincioşi dările către stat.

Şoferii de taxi cu vechime în branşă au ajuns la limita răbdării şi spun că la Buzău mai bine de 30 la sută din maşinile care desfăşoară astfel de activităţi de transport nu au licenţe şi fac totul ilegal, luându-le din clienţi. „Circulă fără contracte de muncă, fără contracte de staţii, care sunt obligatorii, sau fără revizii de ITP taxi, care se fac odată la şase luni. Nu mai putem suporta această situaţie pentru că noi plătim TVA, impozit pe profit şi taxa forfetară. Astfel de activităţi ilegale ne duc în sapă de lemn”, se plânge Vasile Nica, patronul firmei Eurotaxi.

Mai mult decât atât, taximetriştii spun că nici măcar poliţia nu îi poate prinde pe aceşti piraţi pentru că se anunţă între ei prin telefon când se organizează câte o razie şi dispar de pe străzi.

La razii, “piraţii” dispar imediat

Şoferii revoltaţi se plâng că meseria de taximetrist este făcută de râs de aceşti speculanţi care le alungă clienţii.  „Fug ca ciupercile după ploaie când sunt razii, înfloresc chiar sub ochii autorităţilor şi nimeni nu le poate face nimic. Se strâng seara pe peronul gării şi aşteaptă călătorii. După ce ies din gară le arată clienţilor de bună credinţă un anumit taxi autorizat din parcare şi le spun că lucrează pentru acea firmă dar ar fi de preferat pentru buzunarul lor să călătorească cu maşina personală la jumătate de preţ”, se plânge patronul firmei de Taxi „Ana Com”, Ion Matei.

Reprezentanţii poliţiei recunosc că sunt înregistrate mai multe reclamaţii privind pirateria în domeniul taximetriei dar spun că lunar sunt aplicate zeci de sancţiuni. „În prima jumătate a anului 2010 au fost executate 12 acţiuni şi 82 de controale în trafic. Au fost constatate 9 infracţiuni şi 627 abateri în domeniul transportului de persoane. Numai de la începutul acestei luni, 100 de autovehicule de transport persoane au fost oprite pentru control de poliţiştii rutieri. Au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, reţinute două permise de conducere şi 12 certificate de înmatriculare, 5 autovehicule fiind indisponibilizate ca urmare a efectuării unor curse ilegale de transport persoane”, a declarat comisarul  Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite