Taxele şi impozitele pentru anul viitor rămân la nivelul de acum. Se fac reduceri pentru cei care plătesc până în martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria şi Consiliul Judeţean au decis ca buzoienii să nu plătească mai mulţi bani pentru clădiri şi terenuri. Excepţie fac totuşi cei care au autovehicule cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 de centimetri cubi, precum şi mai multe case sau apartamente.

Nici în 2011 buzoienii nu vor plări taxe şi impozite majorate. Este decizia luată atât de consilierii municipali, cât şi de cei judeţeni, care au hotărât să meţină la aceeaşi valoare taxele şi impozitele percepute la nivelului judeţului şi municipiului.
În ceea ce îi priveşte pe locuitorii din zona urbană, aceştia plătesc aceleaşi taxe şi impozite pentru case şi terenuri încă din anul 2009.


Taxe ca-n 2009 şi 2010


Astfel, proprietarii care deţin un apartament cu trei camere, în oraş, de 80 de metri pătraţi, vor plăti şi la anul 155 de lei. Pentru un apartament cu două camere, buzoienii vor scoate din buzunar 130 de lei, iar cei care deţin o garsonieră, 110 lei.
„Cetăţenii vor plăti aceleaşi taxe şi impozite ca şi în 2009 şi 2010. Am luat decizia de a nu le majora având în vedere că ponderea acestor venituri în cadrul bugetului local nu este una foarte mare şi ca urmare, evident nu se pot face multe lucruri cu aceşti bani", a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului.


Totodată, şi la anul, buzoienii cu venituri mici vor beneficia de scutiri la plata taxelor şi a impozitelor, iar cei care vor achita integral până la data de 30 martie vor beneficia de o reducere de 10%.


De menţinerea aceloraşi valori nu se vor bucura şi propietarii maşinilor cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 de centimetri cubi care vor plăti peste 300 de lei şi nici buzoienii care deţin mai multe case.


„Taxele şi impozitele vor fi mai mari pentru cei care au şi alte imobile în afara reşedinţei. Pentru cea de-a doua proprietate plătesc cu 150% mai mult, iar pentru cea de-a treia cu 300% în plus, ca urmare a unei hotărâri luate de Guvern", a adăugat edilul şef.


Şi consilierii judeţeni au votat în unanimitate pentru menţinerea aceloraşi valori ale taxelor şi impozitelor percepute la nivelul judeţului.
„Taxele şi impozitele se vor menţine în 2011 la aceleaşi valori ca şi în 2010. Buzoienii au oricum venituri diminuate şi nu este momentul să majorăm taxele", a declarat Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean.


Astfel, cei care au nevoie de un certificat de urbanism vor plăti 42 de lei, pentru un aviz de construiere 61 de lei, iar pentru eliberarea unei licenţe de transport public de persoane 150 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite