Taxa de drum bagă în moarte clinică Judecătoria din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Big Brother supraveghează podul de la Mărăcineni
Big Brother supraveghează podul de la Mărăcineni

Erorile sistemul informatic de monitorizare  cu camere video aflate la podul de la Mărăcineni pun judecătoria din Buzău la grea încercare. În primele nouă luni din acest an, numărul dosarelor ajunse pe masa judecătorilor a crescut cu peste 40 la sută, după ce şoferii  amendaţi de compania de drumuri au luat judecătoria cu asalt şi au depus peste 8000 de petiţii pentru anularea proceselor verbale de contravenţie.

O călătorie pe DN2 E85 de la Bucureşti spre Moldova nu este scutită de cheltuieli suplimentare chiar dacă şoferul este conştiincios şi şi-a achitat taxa de drum.

Păgubiţii care se trezesc că sunt amendaţi fără vină, sunt şoferii care şi-au cumpărat maşini în leasing iar numărul de înmatriculare figurează pe un alt proprietar, cei care reînmatriculează o maşină sau cei care au înregistrat greşit numărul de şasiu sau numărul de înmatriculare la staţiile Peco.“Sistemul procesează datele automat şi din acest motiv apar astfel de erori.S-a ajuns în situaţia ca un şofer să aibă spre exemplu şi căte 30 de dosare pe rol pentru că amenzile se primesc succesiv.” ne-a declarat Leontin Drăgulescu.preşedintele Judecătoriei Buzău.

Reprezentanţii Judecătoriei se aşteaptă ca până la finele anului să mai primească alte 3000 de plângeri iar valul de contestaţii să blocheze activitatea instituţiei

Din acest motiv chiar şi cererile urgent de divorţ sau de încredinţare a minorilor au ajuns să primească automat un termen de judecată care de multe ori depăşeşte chiar şi un an."Într-un an, înregistrăm în mod normal aproximativ 16.000 de dosare. Acum, când suntem în septembrie, am ajuns deja la aproape 22.000 de dosare, din care peste 40 la sută sunt legate de aceste amenzi. Am ajuns să delegăm şi judecătorii din penal ca să rezolve speţe din civil. Facem eforturi să reacrodăm termene pentru speţele urgent dar suntem depăşiţi de situaţie", a mai spus Leontin Drăgulescu, preşedintele Judecătoriei Buzău.

Cele mai multe amenzi le-au încasat sătenii de pe Valea Slănicului, care nu au o altă modalitate de a ajunge în oraş decât pe podul de la Mărăcineni.“Noi am depus o petiţie la compania de drumuri şi autostrăzi pentru a semnala aceste nereguli în urma cărora are de suferit populaţia din cinci comune. Tot în urma unui demers de-al nostru se va face o interpelare chiar şi în parlament pe această temă pentru că oamenii sunt revoltaţi” ne-a declarat primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.

De ochiul vigilent al lui Big Brother n-au scăpat pănă de curând nici măcar maşinile de la serviciul de ambulanţă, care a primit amenzi cu duiumul.“Serviciul de Ambulanţă Buzău a reuşit să câştige primele patru procese din cele 78 intentate Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în cazul amenzilor referitoare la rovignietă.S-au făcut demersuri la companie şi acum nu mai primim amenzi pentru că am fost scoşi din sistem “ne-a declarat Rodica Corneci , asistentul şef de la srviciul de ambulanţă din Buzău.

Judecătorii mai spun că singura modalitate prin care poţi scăpa de o amendă este o contestaţie la procesul verbal de contravenţie. “Singura modalitate prin care poţi scăpa de o amendă este o contestaţie depusă la judecătorie", a declarat preşedintele Tribunalului Buzău, judecătorul Constantin Florescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite