Târgul de bunătăţi: prăjituri ca la mama acasă, vin şi pastramă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste zece producători din judeţ pun la dispoziţia buzoienilor cele mai bune mâncăruri şi băuturi la preţuri de criză. Buzoienii care vor să aibă pe masa de Crăciun preparate culinare tradiţionale şi sută la sută naturale le pot achiziţiona de la târgul deschis în centrul comercial Aurora Shopping Mall.

Producătorii de vin, preparate din carne sau de dulciuri s-au reunit începând de ieri într-un spaţiu amenajat în mall. Aceştia pun la dispoziţia buzoienilor produse naturale, pregătite în propriile gospodării, perfecte pentru mesele îmbelşugate de sărbători.

În primele zile cele mai căutate se pare că au fost dulciurile şi covrigii de Buzău. La standul amenajat de către producătorii firmei Panilux cozonacii şi prăjiturile fac deliciul clienţilor.

„Toate produsele noastre sunt preparate natural, clienţii pot gusta din ele la standul nostru. Cozonacii sunt cu nucă, rahat şi cacao, iar preţul lor este de 20 de lei pentru un kilogram. Avem cornuleţe cu gem şi nucă, prăjituri preparate ca la mama acasă, naturale, dar şi covrigi de Buzău", ne-a precizat Grigore Mortasifu, reprezentantul firmei Panilux.

Se pot face comenzi

Pentru că mai este doar o săptămână până la Crăciun, iar comenzile pentru dulciuri sunt din ce în ce mai multe, mulţi buzoieni vin special pentru a-şi rezerva din timp doi-trei cozonaci.

„Sunt foarte buni cozonacii, am gustat şi vreau să cumpăr pentru Crăciun şi am dat comandă ca să fiu sigură că prind măcar doi", ne-a spus Nicoleta Gogu, o buzoiancă de 44 de ani.

Cârnaţi, tobă şi vin

Cozile nu lipsesc nici de la standul producătorilor de preparate din carne. Cele mai căutate produse sunt cârnaţii, toba, dar şi pastrama. â

„Aş vrea să cumpăr cârnaţi de Plşecoi pentru că îmi place să îi servesc la fiecare masă de Crăciun şi aş vrea să iau nişte pastramă, mai ales că ştiu că este preparată natural", zice Valentin Mihalcea, un buzoian de 39 de ani.

Pentru ca o masă de sărbătoare să fie completă, buzoienii îşi cumpără şi vin natural din strugurii crescuţi pe dealurile buzoiene. Producătorii ştiu că în această perioadă licoarea lui Bachus este foarte căutată, aşa că au adus la târg mai multe soiuri de vin pentru toate gusturile.

„Preţul unui litru de vin este cuprins între cinci şi şapte lei, depinde de soi şi calitate. Sunt vânzări mai mari în această perioadă a sărbătorilor şi vrem să satisfacem toate gusturile", ne-a declarat Ion Copaci, producător de vinuri.

Târgul este deschis zilnic între orele 08.00- 22.00, până în Ajunul Crăciunului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite