Târg permanent de maşini, pe trotuarele Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talcioc pe trotuare
Talcioc pe trotuare

Străzile Buzăului s-au transformat în ultimii ani într-un talcioc de autoturisme la mâna a doua, autorităţile fiind neputincioase în faţa samsarilor. Zonele preferate de samsari sunt: Bariera Ploieşti, Bulevardul Unirii, între Catedrala Sfântul Sava şi sediul CEC şi Bariera Focşani.

“Războiul” autorităţilor locale cu proprietarii maşinilor expuse pe străzile municipiului este unul surd. “În general, maşinile cu anunţuri în geam sunt parcate în zone unde nu se încalcă regulile de circulaţie. Dacă sunt pe trotuare, lasă destul loc trecerii pietonilor iar cele de lângă bordură, sunt parcate acolo unde nu există interdicţii”, a spus primarul Constantin Boşcodeală.

Potrivit edilului-şef, singura “armă” a administratorului drumurilor din oraş a fost epuizată, dar degeaba. “S-au montat şi stâlpi pe trotuare, cu lanţuri între ei, şi degeaba. Totuşi nu poţi să pui în tot oraşul asemenea stâlpi”, a precizat Boşcodeală.

Poliţia Locală este singura care îi poate deranja cu amenzi pe proprietari, întrucât Poliţia Rutieră nu are dreptul să intervină decât atunci când vehiculul de  pe trotuar obstrucţionează traficul pietonal, fără să lase un culoar de cel puţin un metru lăţime. Dacă aceeaşi maşină este găsită cu afiş în geam după 24 de ore, se decide măsura sancţionării proprietarului cu amendă cuprinsă între 250 şi 1.000 de lei.

“Pe parcursul lunii septembrie au fost depistate un numar de 75 autovehicule expuse spre vânzare pe trotuarele din municipiul Buzău. Un număr de 23 de posesori au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 5.750 lei, alţi 32 proprietari au fost avertizaţi şi s-au conformat. În urma prezentării la sediul Poliţiei Locale pentru clarificare, au procedat la ridicarea acestora de pe domeniul public şi le-au expus în locuri special amenajate cum ar fi Târgul Drăgaica”, a precizat Adelina Jipa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Buzău.

Depistarea proprietarilor este cea mai dificilă parte a misiunii. Poliţiştii locali au trei piste: identifică după numărul maşinii, sună la numerele indicate pe afişe sau pândesc maşinile până vin proprietarii lor. Multe din maşini au însă numere străine, iar majoritatea samsarilor au cartele telefonice, neidentificabile. „ Avem 20 de maşini ai căror proprietari nu au putut fi identificaţi din cauza lipsei plăcuţelor de înmatriculare sau din cauza înmatriculării lor în străinătate, motiv pentru care s-a luat legatura cu Politia Municipiului Buzau pentru identificare”, a spus Adelina Jipa.

În Buzău, comerţul organizat cu autoturisme la mâna a doua se face numai duminica, pe platoul de la Drăgaică. Pentru fiecare autoturism expus în talcioc, se plăteşte o taxă de 10 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite