Buzău: Tarabagiii din Piaţa Dorobanţi, speriaţi că modernizarea înseamnă chirii mai scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea pieţei agroalimentare din Dorobanţi a ajuns aproape de finalizare iar edilii promit că, până la jumătatea lunii noiembrie, comercianţii se vor putea muta în noua locaţie.


Peste 40 de spaţii comerciale şi alte 40 de tarabe vor fi disponibile în noua piaţă, începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie. Constructorul mai are de finalizat interioarele standurilor şi de adus noile tarabe.

La câţiva metri lângă şantier sunt înghesuite de câteva luni bune vechile tarabe, care acum sunt acoperite complet de grămezile de legume de sezon. Pentru aprovizionare, locatarii din Dorobanţi sunt nevoiţi să se calce în picioare, printre tarabe. “Aşteptăm de mulţi anis să se rezolve problema cu piaţa de la noi. Este singura din această zonă şi de aici se aprovizionează miii de familii. Vă daţi seama ce aglomeraţie este în weekend”, ne-a declarat, Mihai Stan, pensionar.

Pe comercianţi, apropierea inaugurării noii pieţe îi bucură dar îi şi adânceşte în suspans, în acelaşi timp. “Am auzit că vor fi preţuri mai mari la chiria pe o lună a tarabei şi asta nu prea ne dă pace fiindcă încasările noastre nu sunt foarte mari”, ni s-a plans unul dintre comercianţii din piaţa Dorobanţi.

Temerile lor, din păcate, sunt îndreptăţite. “Sigur vor fi tarife mai mari însă nu le-am stabilit până în acest moment. Cert este că la cele 40 de spaţii comerciale chiria va fi mai mare de 400 de lei pe lună”, a spus Petre Neagu, directorul Urbis Serv Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite