Tâlhari deghizaţi în comercianţi de oale şi tacâmuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Cluj care tâlhăreau bătrâni din Buzău au fost reţinuţi aseară de Poliţie, în urma unor filtre organizate la ieşirea din oraş.

Luni după-amiază, dispeceratul IPJ Buzău a fost anunţat, prin serviciul „112”, că unui buzoian în vârstă de 82 de ani i-a fost smulsă suma de 5.000 de lei, în timp ce se afla în locuinţa sa, suspecţii fiind doi bărbaţi care ofereau spre vânzare seturi de oale şi tacâmuri. Imediat, poliţiştii au declanşat acţiunea „Năvodul”, fiind constituite echipe de căutare şi scotocire.

În scurt timp, a fost oprit pe DN2 E85, în zona Mărăcineni, un autoturism cu numere provizorii de Cluj şi în care se aflau patru bărbaţi, doi dintre ei corespunzând semnalmentelor furnizate de victimă. Poliţiştii au stabilit că suspecţii în cazul tâlhăriei comisă asupra bătrânului de 82 de ani sunt doi dintre pasagerii primei maşini, în vârstă de 23 şi 24 de ani, ambii din Cluj-Napoca.

Ulterior s-a mai stabilit că aceştia sunt principalii suspecţi şi în cazul unui furt comis în aceeaşi după-amiază din locuinţa unei buzoience în vârstă de 77 de ani, pe care au reuşit să o convingă să îi lase să intre în casă sub pretextul că au de vânzare mai multe obiecte din inox, la preţ avantajos. În timp ce unul dintre ei îi arăta marfa, celălalt a sustras dintr-o cameră o sacoşă ce conţinea mai multe documente personale, prejudiciul fiind estimat de păgubită la suma de 500 de lei.

Tânărul de 24 de ani mai este suspectat şi de comiterea, în luna mai 2008, a unui alt furt cu acelaşi mod de operare, prejudiciul fiind de 5.000 de lei. Fapta figura în evidenţe cu autor necunoscut.

Poliţiştii au început urmărirea penală împotriva celor doi clujeni şi i-au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite