Taberele buzoiene sunt la mare căurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taberele școlare din Buzău au fost luate cu asalt de cererile elevilor şi ale profesorilor. Până la acest moment, chiar dacă nu a început încă sezonul, gradul de ocupare în centrele de agrement a depăşit 50 la sută.

În plină criză financiară părinţii fac eforturi deosebite numai să le poată asigura copiilor o vacanţă pe cinste în tabără. Aşa se face că în unele centre de agrement din Buzău gradul de ocupare a depăşit 80 la sută.

"Din punctul de vedere al ocupării stăm foarte bine. Avem solicitări destul de multe şi ceea ce ne bucură este faptul că s-au făcut rezervări încă din luna martie pentru această vară. Tinerii din ţară cer să vină la Buzău datorită condiţiilor dar şi a zonelor în care sunt amplasate taberele", ne-a declarat Cristi Vioiu, director Direcţia Judeţeană pentru Tineret Buzău.

În perioada 14 iunie - 11 septembrie, sunt organizate 11 serii de câte şase zile, unde tinerii se pot caza cu 372 lei. Direcţia Judeţeană pentru Tineret a stabilit pentru anul acesta un tarif de 40 lei pentru o noapte de cazare şi 22 lei pentru masă.

Se plăteşte cu 2 lei mai mult decât anul trecut pentru masă, dar creşterea s-a datorat majorării preţurilor la alimente, adaosul din partea DJT Buzău fiind zero.

Până acum în tabăra de la Poiana Pinului, din cele 2.611 locuri de cazare mai sunt vacante doar 420, adică gradul de ocupare este de 87 la sută. Nici tabăra de la Arbănaşi nu stă rău, aici din 1.320 locuri disponibile 560 locuri au fost deja ocupate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite