Sute de apeluri la ambulanţă în numai două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii au ignorat avertizările şi au ieşit pe stradă când temperaturile erau foarte ridicate. În ultimele două zile ambulanţele au stat numai pe teren. Căldura excesivă i-a secerat pe oamenii ieşiţi din casă, mai ales la orele prânzului. Cei mai expuşi au fost cardiacii dar şi cei care se credeau sănătoşi şi au ieşit să înfrunte canicula.

Linia telefonică de la Serviciul de Ambulanţă a fost zilele acestea suprasolicitată. Sute de apeluri anunţă oameni care au nevoie de ajutorul medicilor. "Ambulanţa Buzău, ce urgenţă aveţi?", aceasta este prima întrebare pe care o pun dispecerii celor care sună să ceară ajutor.

În câteva momente, în curtea interioară, acelaşi dispecer anunţă prin staţie echipajele că o femeie a căzut pe stradă. În numai câteva secunde, ambulanţa, cu girofarele pornite iese pe poartă şi nu trece mult până ajunge la locul indicat.

Aici, o femeie de aproximativ 40 de ani, cardiacă, a ignorant avertizmentele meteorologilor şi a ieşit pe stradă să înfrunte canicula. I s-a făcut rău şi a leşinat iar norocul său a fost că trecătorii au sunat imediat la 112. Femeia a fost stabilizată, urcată în ambulanţă şi transportată imediat la spital. Iar ca ea, zilele acestea au fost sute de oameni.
În numai două zile dispererii de la Ambulanţă au primit sute de apeluri.

O parte au căzut pe stradă iar alţii au fost găsiţi în locuinţe sau în magazine răpuşi tot de căldură.

"În această perioadă au de suferit cel mai mult cardiacii, dar ne confruntăm şi cu febre, colici abdominale cauzate de apa rece şi accidente vasculare. Oamenii sunt inconştienţi. Ar trebui să asculte sfaturile medicilor şi să fie mai atenţi la avertizările meteorologilor şi să nu mai iasă din casă la orele prânzului şi să se hidrateze corespunzator", ne-a declarat Ionuţ Stoicescu, de la Serviciul de Ambulanţă Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite