Suspendarea indemnizaţiilor agită spiritele printre persoanele cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu handicap rămân fără indemnizaţie
Persoanele cu handicap rămân fără indemnizaţie

Membrii mai multor organizaţii pentru apărarea drepturilor persoanelor cu handicap ameninţă cu proteste, în cazul în care primăria nu va reveni asupra deciziei de sistare a indemnizaţiei pentru handicapul de gradul unu.

Cei peste trei sute de buzoieni care primeau lunar o indemnizaţie de 500 de lei au luat foc atunci când  au auzit că rămân fără acest drept şi au bombardat cu plângeri asociaţiile din domeniu. „Este un abuz din partea primăriei, fapt confirmat şi de ANPH, şi vom face tot ce trebuie, chiar şi proteste, pentru a menţine dreptul la un venit lunar al acestor oameni”, ne-a declarat Ionica Tarău, preşedintele Asociaţiei 1 Iunie, din Buzău.

O altă asociaţie a persoanelor cu handicap ameninţă primăria cu procese dacă nu îndreaptă greşeala. „În perioada 6, până pe 10 martie, ar trebui ca persoanele cu handicap grav să îşi ridice indemnizaţiile. Dacă nu se vor face plăţile nici luna viitoare, ne gândim să apelăm la instanţele judecătoreşti”, ne-a spus Simona Andreiana, preşedintele Asociaţiei Omenia.

Consilierii locali au votat săptămâna trecută sistarea plăţii indemnizaţiilor, pe motiv că nu sunt bani în buget. Astfel, cei aflaţi în această situaţie, 350 de oameni, sunt nevoiţi să-şi angajeze asistenţi personali.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite