Salvatorii Buzăului vor veni anul acesta cu bani de acasă pentru a-şi putea face meseria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţiile nonguvernamentale din Buzău vor primi de la autorităţi un buget subţiat cu 30 la sută faţă de cel alocat anul trecut. Este al doilea an la rând când Primăria Buzău anunţă că va reduce sumele alocate pentru activităţi derulate în interesul comunităţii.

„Deşi nu avem deocamdată un buget repartizat pentru astfel de activităţi, este mai mult ca sigur că, dacă bugetul local care se anunţă a fi mai mic cu 25 sau 30 la sută faţă de anul trecut, se va tăia şi din sumele destinate ONG-urilor. Vom fla exact cu cât se va micşora acest buget spre sfârşitul lunii, când va fi votat de consiliu. De vină este criza şi blocajul financiar" a declarat Ionel Gegea, directorul Direcţiei Economice din Primăria Buzău.

Deşi Crucea Roşie este unul dintre ONG-urile active de la nivelul municipiului, organizaţia se află încă de anul trecut în deficit de fonduri după ce nu a reuşit să acceseze mare lucru din cei 75 de mii de lei care au fost repartizaţi ONG-urilor.

Reprezentanţii organizaţiei spun că anul acesta ar trebui să se ia serios în discuţie faptul că reprezintă o institutie cu funcţie de sprjin în caz de dezastre naturale.

„Ar trebui sa avem repartizaţi mai multi bani de la bugetul local, nu mai puţini aşa cum se preconizează. Anul trecut nu ne-au oferit niciun leu, nici Consiliul Judeţean şi nici Primăria, deşi autorităţile locale sunt obligate prin lege să ne sprijine. Sunt judeţe unde filialele noastre au primit chiar peste 300 de mii de lei doar să funcţioneze, în timp ce noi plătim chirie la spatiu. Avem un cont deschis special pentru dezastre, dar din nefericire este gol", a declarat directorul filialei Crucea Roşie din Buzău, Floarea Bârzu.

Reprezentanţii altor organizaţii nonguvernamentale sunt conştienţi de bugetul limitat aferent anului 2011 şi spun că deja nu-şi mai fac iluzii pentru finanţarea în totalitate a activităţilor.

Cu toate că va depune şi în acest an mai multe cereri de finanţare pentru activităţi de interes local, reprezentantul Centrului regional de Iniţiative pentru Cetăţeni Procivic Buzău, spune că se va orienta şi către alţi finanţatori.

„Avem proiect intitulat Birou de Consiliere pentru Cetăţeni pe care îl derulăm de şapte ani şi ar fi nevoie de cel puţin 25.000 de lei pentru funcţionarea pe un an. Căutăm susrse alternative de finanţare europeană pentru că suntem conştienţi că nu vor exista bani pentru toată lumea", a declarat Marius Măcriş, preşedintele Fundaţiei Procivic din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite