Străzile Buzăului, asfaltate cu promisiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la megaproiectul reabilitării a peste 70 de străzi erau anunţate să înceapă acum patru luni, dar nu s-a mişcat un deget. “Marea asfaltare”, anunţată cu surle şi trâmbiţe, a rămas doar la stadiul de vorbe goale. Nu doar că nu s-a trecut la fapte, dar nici măcar nu s-au găsit sursele de finanţare

Proiectul modernizării a o treime din străzile municipiului a fost redactat încă din 2008 iar Buzăul ar fi trebuit să se transforme în şantier încă din această primăvară, pentru că începerea lucrărilor era anunţată pentru luna aprilie.

Studiul de fezabilitate indica investiţii de aproape 30 de milioane de euro, iar ideea initială era ca un investitor să vină cu banii săi, dintr-un credit propriu, şi să-şi recupereze în 20 de ani investiţia, prin bilete la ordin de la Primărie.

Însă, deocamdată străzile prinse în acest proiect au rămas asfaltate doar cu promisiuni. “Am început cu ideea unui credit furnizor, intrasem în faza de licitaţie dar schimbarea regimului fiscal, în sensul în care nu se mai puteau face plăţi prin bilete la ordin, ne-a obligat să renunţăm la acea licitaţie”, explică primarul Constantin Boşcodeală.

Articolul complet îl găsiţi în al doilea număr din noul săptămânal ADS BUZĂU. Costă 0,9 lei şi se găseşte la toate chioşcurile de presă din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite