Strada Viitorului, ultima pe lista campaniei de asfaltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Baltă arată harta străzilor care trebuie asfaltate până la sfârşitul anului
Gabi Baltă arată harta străzilor care trebuie asfaltate până la sfârşitul anului

Edilii oraşului promit că se va lucra până aproape de sărbătorile de iarnă, pentru a putea finaliza asfaltarea străzilor deteriorate. Sezonul rece se apropie cu rapiditate iar muncitorii de la Urbis Serv lucrează la foc continuu să repare toate străzile incluse în programul de asfaltare din acest an.

Specialiştii din compartimentul tehnic al Primăriei spun că pentru următoarele şase săptămâni au rămas de asfaltat un număr de aproape 15 străzi, cele mai multe fiind deteriorate de săpăturile pentru reabilitarea reţelelor de termoficare. „Este o sarcină a noastră să reparăm aceste străzi, deoarece lucrările de reabilitare a reţelei de termoficare sunt realizate tot de o firmă din portofoliul municipalităţii", a declarat Gabriel Baltă, directorul tehnic al Primăriei.

Muncitorii de la asfaltări sunt mobilizaţi în prezent pe străzile din zona Tohăneni. „Se fac reparaţii şi plombări pe strada Decebal, ies apoi pe strada Vulcan şi termin cu Patriei în câteva zile. În paralel lucrăm pe strada Agriculturii, unde o să turnăm primul covor asfaltic şi închidem tot ce înseamnă străzile din Micro 5. Ulterior, vom trece la plombarea străzii Dobrogeanu Gherea, unde s-a săpat la modernizarea reţelei de termoficare", a declarat Emanoil Neagu, directorul Urbis Serv.

Pe lista cu străzile care trebuie plombate anul acesta se mai găsesc Almaşului, Căpşunelor, Oituz şi Ovidiu, unde s-a lucrat la reţeaua de apă iar ultima intervenţie va fi pe strada Viitorului şi aleile dintre Independenţei şi Bulevardul Unirii. „Săptămâna viitoare o să mutăm lucrările în cartierul Unirii Sud, de o parte şi de cealaltă a străzii Viitorului, unde s-au făcut lucrări de termoficare, iar asfaltările vor dura până aproape de Sfântul Nicolae", a declarat Gabriel Baltă, de la Primărie. „Pot să lucrez atâta timp cât nu ninge şi nu scade temperatura sub -5 grade", a adăugat directorul Urbis.

Umplutură la nevoie

Locatarii blocurilor din zona Olimpic - Restaurantul Buzău, de o parte şi cealltă a străzii Viitorului, spun că de două luni nu mai au locuri de parcare, din cauza urmelor rămase după săpături. „Sunt gropi uriaşe, pe care ploile le-au adâncit şi pe care cu greu le poţi ocoli", s-a plâns Dan Florescu, locatar din zona Punctului Termic 12.

Bugetul pentru străzi, aproape epuizat

Pentru lucrările de asfaltare rămase pentru anul acesta, societatea Urbis Serv trebuie să se încadreze în bugetul stabilit la începutul anului, 16.500.000 de lei, deoarece ultima rectificare nu a adus nicio suplimentare. În prima parte a anului au fost reabilitate străzi importante, precum Chiristigii, Transilvaniei, Unirii Nord şi Şoseaua Brăilei, lucrări care au înghiţit o mare parte din buget.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite