Strada Viilor a devenit drumul care ţine maşinile în captivitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Viilor este plină de gropi foarte adânci
Strada Viilor este plină de gropi foarte adânci

Strada Viilor, niciodată asfaltată, este cunoscută ca cea cu „nisipuri mişcătoare", după ce zeci de maşini au rămas blocate în pământ. Locuitorii de pe strada Viilor din cartierul Dorobanţi. se plâng că trăiesc mai rău decât în zonele rurale, făcând zilnic slalom printre gropi imense şi încercând să ocolească noroiul.

Nu au fost asfaltate niciodată în cei 21 de ani scurşi din '89 încoace şi sunt pline de gropi şi noroi. Este descrierea mai multor străzi din cartierul Dorobanţi. Una dintre artere, care deja este cunoscută pentru incidentele petrecute aici dar şi pentru aspectul său dezolant, este strada Viilor.


Strada este o capcană pentru şoferii care se mai încumetă să circule pe ea, astfel că mulţi preferă să o ocolească. Cel mai celebru caz de maşină prinsă în captivitate pe această stradă a fost cel de anul trecut, când o camionetă a rămas blocată în pământ. Din cauza greutăţii, terenul s-a surpat şi a fost nevoie de intervenţia celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.


Acum, doar şoferii mai curajoşi mai îndrăznesc să parcurgă strada Viilor, dar şi ei circulă cu viteză foarte redusă de teamă să nu producă avarii autoturismelor. „E o nenorocire strada, este jalnică. Vin des în zonă şi mereu mi-e frică să nu îmi rup maşina", ne-a spus Ioan Ciurea, un buzoian de 47 de ani.


Pungi de plastic peste pantofi


Atunci când nu plouă, locuitorii sunt nevoiţi să meargă printre gropi foarte adânci şi se prăfuiesc după câţiva metri, iar odată cu venirea sezonului rece se gândesc cu groază că până ies la asfalt, deja vor fi plini de noroi.


„Copiii mei îşi pun pungi de plastic în picioare până ajung la şosea, ca să stea şi ei curaţi la şcoală. Dacă plouă, nici nu au unde să se joace că se murdăresc, este jalnică strada asta", ne-a spus Gică Iordache, locuitor de pe strada Viilor.


Niciodată asfaltată


Pe strada din cartierul Dorobanţi sunt oameni care locuiesc acolo de când se ştiu. Aceştia spun că nu au văzut niciodată asfalt pe această arteră. „Eu stau aici de când eram copil, aşa a fost mereu strada asta. Dar ne-am săturat şi noi, mereu mizerie, noroaie", zice Maria Pascu.

Neinclusă în planul de asfaltări


Reprezentanţii Primăriei spun că locuitorii de pe această stradă vor mai prinde încă o iarnă fără să vadă asflatul în faţa caselor lor, strada Viilor nefiind inclusă în programul din acest an. „Până la sfârşitul anului au mai rămas de asfaltat 15 străzi, majoritatea deteriorate de săpăturile pentru reabilitarea reţelelor de termoficare. Acum se fac plombări în pe strada Decebal şi Agriculturii, în zona Micro 5 turnăm covor asfaltic. Strada Viilor nu este cuprinsă în programul de asfaltări din acest an care se va încheia aproape de Sfântul Nicolae", ne-a declarat Gabriel Baltă, directorul tehnic al Primăriei Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite