Buzău: Echipa de rugby Stejarul a ratat calificare în optimile Cupei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Echipa de rugby Stejarul a ratat calificare în optimile Cupei României
Buzău: Echipa de rugby Stejarul a ratat calificare în optimile Cupei României

Stejarul Buzău a ratat calificarea în optimile de finală ale cupei României la rugby. Sâmbătă, rugbiștii buzoieni s-au făcut de râs în fața Sportului Studențesc și au pierdut, scor 19-21.

În urma acestui eșec, Stejarul a ratat obiectivul impus la început de conducerea clubului – calificarea în optimile competiției. Înfrângerea de sâmbătă este cu atât mai dureroasă cu cât ea a fost obținută în mod ciudat. În loc să bage cea mai bună echipă, fiind un meci decisiv, antrenorul și președintele de la Stejarul au decis să bage juniorii iar rezultatul a fost un eșec.

Stejarul Buzău a pierdut și ultima șansă de calificare în cupa României. Echipa buzoiană a ajucat sâmbătă la Sportul Studențesc în penultima etapă din faza grupelor din cupa României. Chiar dacă șansele de calificare erau mici, cu o victorie pe terenul studenților, stejarii se mai puteau califica în ultima etapă, când erau programate ultimele meciuri. Numai că, surpriză de proporții la începutul meciului. În mod foarte ciudat, antrenorul Nicolae Cioarec cu avizul președintelui Vasile Niță a decis să bage în teren o echipa de juniori. Motivul real? Conducerea clubului Stejarul nu a mai vrut să plătească primele de joc în cazul unei victorii în fața Sportului, cred jucătorii.

Unul dintre jucatorii de baza ai echipei Stejarul, a rămas surprins alături de alți cinci colegi de-ai săi, când au aflat că sunt rezerve la acest meci decisiv pentru calificare. Printre cei care au fost lăsați în mod cu totul surprinzător pe banca de rezerve au fost Georgescu, Burcău, Cristache și Suflea.

“Nu am jucat în meciul cu Sportul. În mod cu totul surprinzător, eu și alți cinci colegi am fost lăsați pe banca de rezerve. Conducerea și antrenorul au decis să nu ne mai dea primele dacă băteam pe Sportul. Am rămas cu toții cu gura căscată când vedeam că cei de la Sportul marchează eseu după eseu și noi nu putem ajuta. Abia în repriza a doua antrenorul a băgat în teren câțiva dintre titulari, dar nu am mai reușit să revenim. Nu s-a vrut să câștigăm acest meci, pentru a nu ne da primele la sfârșit”, ne-a declarat unul dintre jucătorii care au stat pe bară.

În cazul în care ar fi câștigat pe terenul Sportului, rugbiștii de la Stejarul ar fi primit conform regulamentului intern 4 milioane de lei vechi pentru rugbiștii de la București și 2 milioane pentru cei de la Buzău. Se pare că un alt motiv pentru care nu s-a dorit calificarea a fost decizia greșita a conducerii tehnice care a promovat la un meci cu miză jucători tineri și fără experiență. Stejarul Buzău va juca ultimul meci din Cupa României, sâmbătă pe teren propriu cu CSM Pitești, o partidă fără miză, care va conta doar la statistici.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite