Ştefania Grigore, portretista lui Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefania Grigore
Ştefania Grigore

O adolescentă din Buzău, elevă la un liceu teoretic, s-a perfecţionat în grafică după ce a desenat zeci de portrete ale regelui muzicii pop, Michael Jackson, idolul ei.

Ştefania Grigore a intrat în rândul fanilor Michel Jackson la vârsta de şapte ani. „Microbul" i-a fost transmis de unul dintre cei doi fraţi mai mari, colecţionar de albume ale starului american.


„Pe la şapte ani mi-a arătat nişte fotografii, mi-a dat să ascult muzica pe care el o îndrăgea atât de mult şi de aici m-a cuprins şi pe mine pasiunea pentru Michael Jackson. El avea toată discografia de până atunci. Michael Jackson a venit cu foarte multe idei noi şi a avut curajul să încerce nişte chestii pe care alţii nu au avut curajul să le facă. Chiar dacă se spune că a făcut unele lucruri controversate, deocamdată nu au fost dovedite", povesteşte Ştefania.


Adolescenta spune că la un moment dat a simţit nevoia să îşi exprime cumva admiraţia faţă de idolul ei, însă abia după doi ani de căutări a descoperit cum să o facă.

„Eu nu ştiu să cânt prea bine şi nici la dans nu prea mă pricep. Chiar am încercat să învăţ, la o şcoală de dans, însă nu m-am descurcat şi am rămas cu această formă de tribut, desenul. Cred că pe la vârsta de nouă ani am început să desenez portrete cu Michael Jackson, încercând în acest mod să îmi exprim simpatia faţă de idolul meu. La început nu îmi ieşeau portretele însă după ce l-am desenat de zeci de ori, m-am perfecţionat", îşi aminteşte Ştefania.


A fost suficient pentru Ştefania să moştenească talentul de la tatăl său, să fie atentă la orele de desen şi să fie perseverentă, pentru a atinge o adevărată performanţă pentru un grafician amator.

„Tatăl meu se descurcă foarte bine cu desenul şi practic el m-a învăţat să desenez. La şcoală nu am învăţat decât ce se predă la o oră de desen într-o şcoală generală. Eu, pe pereţi, am postere foarte mari şi încerc să mă ghidez după ele. Fac schiţa, apoi conturez şi dau umbrele cu degetul. Sunt mâzgălită toată după ce desenez. Asta este tehnica mea", spune eleva din Colegiul Mihai Eminescu.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI


Ai desenat şi altceva?
În general desenez lucruri care îmi sunt foarte dragi mie, care îmi trezesc anumite sentimente. De exemplu, am făcut portrete unor prieteni foarte apropiaţi, părinţilor mei. Nu desenez orice pentru că nu îmi iese.


Sunt mulţi fani Michael Jackson de vârsta ta?
Dintre cei foarte tineri, mulţi abia acum l-au descoperit, după ce a murit. Problema e că mulţi dintre aceştia, după un an, doi, o să îşi schimbe idolul. Această inflaţie de fani o să dispară după ce o să moară următoarea vedetă, aşa cum mulţi adolescenţi au descoperit-o acum pe Mădălina Manole.

PROFIL
Născută pe 20 august 1995, la Buzău.
Elevă C.N. Mihai Eminescu
Familie - doi fraţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite