Staţie de pompare nouă, apă la fel de murdară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa de la robinet este în continuare plină de rugină
Apa de la robinet este în continuare plină de rugină

Recenta schimbare a staţiei de alimentare nu va aduce o calitate mai bună a apei potabile pentru locuitorii din cartierul Micro III. Dimpotrivă, lucrările efectuate au provocat noi neplăceri consumatorilor la robinetele cărora a curs iar apă murdară.

Compania de Apă Buzău a sistat furnizarea apei potabile  în perioada 9-10 decembrie 2009, în intervalul orar 23.00-06.00.  Reprezentanţii Companiei au justificat că măsura s-a impus  pentru punerea în funcţiune a noii staţii de pompare a Sursei de apă Est.

Şi de această dată, la fel cum se întâmplă atunci când se fac lucrări la reţea, apa este aproape imposibil de consumat şi chiar de folosit în gospodărie. Este plină de mizerie şi are un aspect ruginiu, şi chiar dacă sursa de alimentare a fost înlocuită cu una nouă, acest lucru nu va schimba situaţia. Cetăţenii din cartierul Micro III şi din alte câteva zone învecinate s-au obişnuit ca apa de la robinet să fie murdară nu doar atunci când au loc intervenţii la conducte.

Explicaţia primită este de fiecare dată aceeaşi: ţevile sunt vechi şi ruginite. Soluţia salvatoare părea să fie un sistem de izolare interioară a conductelor însă deocamdată testarea acestuia este blocată de unele neînţelegeri birocratice între cei de la Compania de Apă şi Direcţia Sanitară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite