Sprijin informatic pentru surdo-muţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanelor cu deficienţe de comunicare verbală din Buzău şi Focşani le-a fost pregătit de către Asociaţia "1 iunie 2010" câte un laborator informatic, fiecare dotat cu câte cinci computere perfomante, camere web şi acces la internet.

Sub îndrumare de specialitate, surdo-muţii îşi vor putea dezvolta abilităţile de scriere pe calculator, iniţierea în rezolvarea jocurilor logice precum şi dezvoltarea creativităţii individuale şi aplicaţii pe retroproiector. Dotările au fost posibile după câştigarea unui proiect depus de Asociaţia "1 Iunie 2001" la nivel naţional, în cadrul unei selecţii pentru programul ,,Assoclic" iniţiat de organizaţia "Ateliere fără frontiere".


La Buzău, laboratorul informatic funcţionează din această săptămână în incinta Centrului de Pregătire al Asociaţiei, de pe strada Horticolei, nr. 56.
Iniţiatorii proiectului spun că accesul la calculatoare este gratuit pentru persoanele cu deficienţe de comunicare verbală.


"Este important ca odată cu începerea şcolii, elevii cu deficienţe de comunicare să poată găsi gratuit un centru IT unde să aibă acces la informaţiile online. Tinerii care sunt în pragul de a părăsi sistemul educaţional pot să vină să înveţe să redacteze, spre exemplu, un CV. Este dureros atunci când un surdo-mut, care are nevoie de instruire pentru a-şi putea dezvolta abilităţile de scriere, renunţă să înveţe pentru că nu are posibilitatea financiară. Din acest motiv ne-am zbătut să înfiinţăm aceste laboratoare informatice", a declarat Ionica Tarău, preşedintele asociaţiei.


Laboratorul informatic de la Buzău este deschis utilizatorilor în fiecare zi de marţi şi vineri, între orele 16.00 - 20.00.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite