Spitalul Judeţean scapă de datoriile istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a trecut în cele din urmă în administrarea Consiliului Judeţean, după ce Ministerul Sănătăţii s-a angajat să achite toate datoriile acumulate până pe 30 iunie.

Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a semnat protocolul de preluare după ce reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au acceptat să plătească datoriile vechi. Furnizorii unităţii medicale au de încasat nu mai puţin de 22 de miloane de lei. Cu puţin timp înainte de 1iulie, termenul limită până la care ar fi trebuit să fie realizat transferul managementului, şeful Consiliului Judeţean declara răspicat că nu are de gând să semneze protocolul cu Ministerul Sănătăţii până nu va vedea datoriile achitate. Termenul a fost depăşit, iar Spitalul Judeţean  rămăsese singurul din judeţ nepreluat de autorităţile locale.


Atitudinea preşedintelui Consiliului Judeţean s-a schimbat radical, după ce a primit asigurări că datoriile vechi vor fi plătite de Minister. Hotărârea a fost aprobată în unanimitate de consilierii judeţeni întruniţi în şedinţă extraordinară, iar înţelegerea a fost parafată. „Am semnat protocolul. Ministerul Sănătăţii va achita toate datoriile Spitalului Judeţean inclusiv cele recente, acumulate în perioada 30 martie-30 iunie ” a declarat Victor Mocanu. Consiliul Judeţean urmează să desemneze conducerea spitalului ca urmare a transferului, însă preşedintele Victor Mocanu nu dă semne că se grăbeşte, spunând că deocamdată este prematur să i-a o decizie în acest sens. Măsurile de reorganizare vor fi luate la nivelul Consiliului Judeţean după o evaluare a situaţiei din cea mai mare unitate medicală din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite